x

Way Out West med besked om framtiden: "det ska rymma minnen från två festivaler i en"

Way Out West med besked om framtiden: "det ska rymma minnen från två festivaler i en"

Som vi skrev om tidigare denna månad väntades besked från Way Out West om festivalen skulle bli av i år eller inte. Nu har de meddelat att sommarens festival behövs ställas in på grund av Corona-krisen, och skjuts upp till 2021 istället.

– Det blir inte något Way Out West i sommar. Med alla faktorer inräknade, och sett till den situation vi nu befinner oss i, är det ett beslut som tyvärr varit oundvikligt, skriver festivalen på Facebook och fortsätter:

– Vad 2020 skulle ha gett oss kan vi bara fantisera om, men något vi kan säga med all säkerhet är: det hade varit underbart. Den känslan tar vi nu med oss inför ett år av hårt arbete och förberedelser inför vad som ska bli det bästa Way Out West någonsin – ett som ska rymma minnen från två festivaler i en.

Festivalen satsar på att vara tillbaka 12 – 14 augusti 2021 istället, där flera av de redan släppta artisterna kommer vara en del av nästa års spelschema, men det kommer även tillkomma nya akter och dessa presenteras inom en snar framtid.

De uppmanar till att behålla sin festivalbiljett då den även gäller för nästa år och är en viktig del av att stötta framtiden för Way Out West.

– Samma gäller för alla andra evenemang som just nu ställs in eller flyttas fram. Kulturella mötesplatser kommer vara viktigare än någonsin när vi tagit oss igenom denna tid, och vi uppmuntrar alla som har möjlighet att stötta sina lokala aktörer att göra det efter förmåga. Som ett tack till dig som behåller din biljett, kommer vi uppgradera alla som gör detta till Premium, skriver festivalen i sitt inlägg.

LÄS OCKSÅ: Liseberg, Gröna Lund och Furuvik med nya planer inför sommaren


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA