x

Lana Del Rey efter kritikstormen: "Kalla mig aldrig, aldrig någonsin för rasist"

Lana Del Rey efter kritikstormen: "Kalla mig aldrig, aldrig någonsin för rasist"

Under torsdagsmorgonen publicerade Lana Del Rey ett inlägg på sin Instagram där stjärnan meddelade att hennes nya album släpps femte september. Men inlägget skulle leda till en lång diskussion om något helt annat än albumsläppet.

Inlägget som Lana Del Rey publicerade innehöll en lång text om hur hon anser att stora artister som bland andra Beyoncé, Doja Cat, Cardi B och Ariana Grande i sina låttexter glorifierar sex, otrohet och lättklädda kvinnor. Och med det sagt önskar Lana Del Rey att hon kan få sjunga om vad hon vill, så som att vara förälskad trots ett destruktivt förhållande eller att dansa för pengar, utan att bli påhoppad för att glorifiera missbruk. Stjärnan fortsätter sedan en lång diskussion om hur feminismen tar plats i dagens popmusik. Detta mottogs inte på ett bra sätt, då kommentarsfältet fylldes av motreaktioner både från stjärnans egna fans, men också av fans till de ovannämnda kvinnliga artisterna.

Lana Del Rey svarade på motreaktionerna genom att kommentera under sitt eget inlägg, dessa kommentarer publicerade hon även i sin Instagram-story för att poängtera sina argument kring saken.

– Det är sorgligt att detta ska bli ett WOC-problem (Women of color, reds. anm.), eftersom jag pratar om mina favoritsångerskor. Jag hade kunnat nämna vem som helst men jag valde mina jävla favoritpersoner. Och det här är problemet med dagens samhälle, att allt inte handlar om det du vill det ska göra. Det är exakt min poäng med inlägget – det finns vissa kvinnor vars röst kulturen inte vill ska få höras, det kanske inte har med ras att göra, jag vet inte vad det beror på. Jag bryr mig inte längre, men kalla mig aldrig, aldrig någonsin för rasist för det är skitsnack, skriver Lana Del Rey i en kommentar.

Hon skrev sedan ännu en kommentar där hon la till följande:

– Och min slutliga notering på allting – när jag skrev om personer som ser ut som mig, menade jag personer som inte ser starka ut, eller nödvändigtvis ser smarta ut, eller har kontroll etc. Det handlar om att förespråka för en känsligare personlighet, inte för vita kvinnor.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Lana Del Rey (@lanadelrey)

 

BÄST JUST NU: Glittrande, bastung och rätt chill tune


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA