x

Politiker vill namnge torg efter Ebba Grön

Politiker vill namnge torg efter Ebba Grön

Nyligen tog Mitt I Stockholm initiativet att fråga läsarna vem som borde få en plats i Stockholm uppkallad efter sig. Det strömmade in massvis av förslag, där bland annat det ikoniska punkbandet Ebba Grön var ett av dem. Därefter publicerade tidningen ett formulär för Stockholms politiker att fylla i – något som Veronica Palm (S) hakat på, skriver Mitt i Stockholm.

– Ebba Grön är helt epokavgörande för punken i Sverige. Det är inte bara ett band bland andra, utan det är det stora bandet som starkast förknippas med en hel kulturera. Hade de funnits någon annanstans, i en mindre ort ute i landet, så hade de säkert haft ett torg redan. Det måste man få ha också i en Stockholmsförort, säger Veronica Palm. 

Hon berättar att bandet slog igenom när hon var barn och har varit soundtracket till hennes politiska engagemang under hela hennes ungdom. Hennes favoritlåt med Ebba Grön är Uppgång & Fall.

Nu finns planer att döpa ett torg i Högdalen till just Ebba Grön. Veronica Palm bor själv i området och är helt övertygad om att bandet har bidragit med en stolthet till orten:

– Originalaffischerna finns kvar inne på Folkets Hus. Det är en jättehäftig känsla att se dem och veta att det inte bara är ett bostadsområde med en massa hus och centrum, utan det är någonting mer. Man måste få känna att man hör till och är en del av någonting större.

Veronica Palm vill se att fler politiker följer hennes exempel, då hon anser att vara lokalpolitiker är att stå upp för sitt område både när det gäller mer resurser till skolan och äldreomsorgen och att stärka stoltheten, och det är särskilt viktigt i förorterna. Under torsdagens sammanträde skulle hon lägga fram en skrivelse där hon ber stadsdelsförvaltningen undersöka möjligheten att sätta Ebba Grön på kartan.

LÄS OCKSÅ: Den mångsidige 19-åringen – intervju med Stevan


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA