x

Grimes säljer en del av sin själ – bokstavligt talat

Grimes säljer en del av sin själ – bokstavligt talat

Att artister och band säljer merch och annat material till sina fans är väldigt populärt. Vanligtvis säljs vinyler, t-shirts och så vidare. Nu har artisten Grimes tagit detta till en extrem nivå med hennes senaste konstprojekt där hon säljer en del av sin själ, skriver Consequence of Sound.

Konstverkets titel är Selling Out, och detta är artistens första konstutställning online. Det består bland annat av målningar, affischer och fotografier som Grimes har skapat under det senaste årtiondet. Konstverket är främst en representation av Grimes existens som popstjärna, därför säljer hon även en del av sin själ. Köparen får ett juridiskt lagligt dokument som visar att man äger en procentdel av själen.

– Ju djupare vi kom i den här processen, desto mer filosofiskt blev det. Dessutom ville jag verkligen samarbeta med min advokat kring konsten. Idén om konst i form av ett juridiskt dokument verkade så himla spännande, berättar Grimes.

I början tänkte inte Grimes att någon skulle köpa dokumentet med hennes själ på riktigt, och satte därför ett pris på tio miljoner dollar för att göra köpet orimligt. Men efter den globala lågkonjunkturen som uppstått på grund av Corona, tyckte Grimes att det kändes olämpligt att ha ett så högt pris. Därför säljs nu dokumentet till högstbjudande istället. 

Du hittar Grimes konstutställning här

BÄST JUST NU: Reggaeton och trap möts i briljant samarbete


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA