x

Planerar camping trots inställd Sweden Rock-festival – nu reagerar arrangören

Planerar camping trots inställd Sweden Rock-festival – nu reagerar arrangören

År efter år har Sweden Rock Festival stoltserat med ett slutsålt evenemang, vilket var planen även i år. Men så kom COVID-19 och satte käppar i hjulen.

Sedan en tid tillbaka meddelade arrangören att det inte blir nån festival i Norje 2020. Men uppenbarligen finns det festivalbesökare som har tänkt ta sig till platsen ändå, vilket nu har fått Sweden Rock att reagera.

I ett meddelande via festivalens sociala medier hälsar man:

"Vi har nåtts av information att det finns några av er som funderar på att komma till Norje och campa nästa vecka, trots att det inte blir någon festival. Även om vi verkligen förstår att ni saknar festivalen i år - det gör vi också! – så vill vi påpeka att de tillfälliga festivalcampingarna ligger på privatägd mark, och de kommer inte att vara öppna eller bemannade. Från Sweden Rocks sida håller vi stängt i både restaurangen och merchbutiken. Vi har heller ingen sjukvård, säkerhetsorganisation eller städning på plats. Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika folkmassor kvarstår. Låt oss vara rädda om varandra, så ses vi 2021 istället!"

Det blir alltså ingen festival på plats, men Sweden Rock Festival har istället stora planer på att ge sina fans festivalkänslan den digitala vägen. Det blir spellistor, bilder, videor, intervjuer, tävlingsvinnare, konserter med mera. Mycket av materialet läggs upp på Facebook och Instagram, och streamingen hittas via festivalens hemsida.

Nu på torsdag 4 juni visar man, i samarbete med Studiefrämjandet Musik, ett antal av de NEMIS-band som spelade på Sweden Rock 2015, 2016 och 2017, samt ett par av de som var bokade till i år. Det blir Friday Night Special, Skallbank, Fearless, Knogjärn, Veonity, Svarta Natt, Dead Sleep, Browsing Collection, VA Rocks, King Albatross, Honeyburst och Death By Horse.

På fredag kommer Sveriges Radio P4 servera en Sweden Rock-kväll fullpackad med konserter, intervjuer och gamla radioinslag. Starten går kl. 17:49, och det går fint att lyssna både via FM och webben.

På fredag streamar dessutom Studiefrämjandet Musik ytterligare tre Nemis-band: Elden (live), Hexed (live) och Browsing Collection (inspelad maj 2020). Dessa konserter delas vi festivalens Facebook-sida.

Till sist på lördag streamas ytterligare ett antal inspelade Sweden Rock-konserter via deras hemsida, nämligen Demon, Blue Coupe, Myrkur, Jon English, King’s X, Myrath, Venom, Rhapsody och Black Star Riders.

Så, även GAFFAs råd är: håll dig hemma och gör det bästa av situationen.

LÄS OCKSÅ: Svenskt punkband släpper nytt – efter 40 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA