x

GAFFA bjuder in till lyssningsfest med Silverbullit

GAFFA bjuder in till lyssningsfest med Silverbullit

Har du hört talas om Tim's Listening Party? På Twitter samlar The Charlatans-frontaren Tim Burgess musikälskare för att exakt samtidigt klicka igång ett mer eller mindre klassiskt album och sedan är diskussionen igång.

Vilken är ens favoritlåt? Vad handlar den egentligen om? Hur tänkte man med det gitarrsolot, syntsticket och så vidare, och så vidare.

Vi på GAFFA är inte sämre än att vi snor konceptet rakt av MEN vi fokuserar givetvis på svenska skivsläpp och vår lyssningsfest sker istället på vår Facebook-sida.

För ett par veckor sedan drog vi igång med Håkan Hellströms 20 år gamla klassiker: Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg. Därefter tog vi oss an The Arks debutplatta We Are The Ark, som även den har 20 år på nacken. Nu på onsdag, 10 juni, fokuserar vi på Silverbullits helt igenom episka Citizen Bird från 2001!

I likhet med Tim's Listening Party ska vi också, i mån av möjlighet, ha med en eller flera personer som ligger bakom musiken för lite expertkommentarer. Under lyssningsfesten med Citizen Bird kommer bandmedlemmen, Jukka Rintamäki, att bidra med historier kring låtarna. Och det kan tillkomma fler personer knutna till albumet, vi återkommer när vi vet mer!

Det här är allt du behöver veta inför GAFFAs Lyssningsfest med Citizen Bird:

Onsdag, 10 juni, klockan 20:00 kickar en livestream på GAFFAs Facebook igång där du ser Cititzen Bird rulla fram (OBS! Dock inget ljud på grund av rättigheter). Din uppgift är att starta skivan samtidigt som alla andra.

I kommentarsfältet kan sedan vem som helst skriva av sig om låtarna man hör och hur man känner. Här kommer även personer bakom musiken att göra sig hörda och berättar om låtarna vi alla lyssnar på.
 
Visst låter det kul! Hoppas du vill vara med.
 
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA