x

Aviciis liv blir interaktivt museum

Aviciis liv blir interaktivt museum

Nästa år öppnar Avicii Experience, ett museum för fans och allmänhet i 5:e Hötorgsshuset på Sergels Torg.

"Upplevelsen blir en känslomässig hyllning till en av de verkliga ikonerna inom modern populärkultur", hälsar man i ett pressmeddelande.

Avicii Experience är en interaktiv utställning där man kommer närmare artisten Avicii och personen Tim Bergling. Publiken får följa med på Tims väg från tillbakadragen musiknörd till internationellt firad superstjärna genom att titta in i hans pojkrum där allt började, uppleva studion i Los Angeles, lyssna på såväl utgiven som outgiven musik, ta del av bilder och video och personliga tillhörigheter.

– Avicii förändrade modern dansmusik och ledde en banbrytande revolution av EDM-scenen, som sträckte sig över många olika genrer. Han blev en av de mest inflytelserika producenterna, artisterna och låtskrivarna i vår tid, säger Per Sundin, VD för Pophouse Entertainment Group och medgrundare av Avicii Experience.

På museumet kommer man bland annat kunna höra delar av det ofärdiga material som låg bakom musiken till albumet Tim och outgivna versioner av exempelvis genombrottssingeln Levels.

Delar av intäkterna från Avicii Experience går oavkortat till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess verksamhet.

LÄS OCKSÅ: Stödlinje håller öppet dygnet runt – tack vare Avicii


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA