x

Här är sommarens hetaste låtar och poddar – enligt Spotify

Här är sommarens hetaste låtar och poddar – enligt Spotify

Sommaren är äntligen här och precis som tidigare år har Spotifys musik- och poddredaktörer sammanställt vilka låtar och poddar som spås spelas flitigt i Sverige under sommarmånaderna. 

På listan över musiken som spås spelas flitigast i sommar hittar vi internationella hits av superstjärnor som Lady Gaga och Ariana Grande, DaBaby och Topic, samt svenska artister som Miss Li, Miriam Bryant och Jubël.

Raseriet, Svenska Folkets Historia och Kompaniet förväntas bli några av svenskarnas podd-favoriter att lyssna på i hängmattan, tillsammans med Sommar i P1 som vanligtvis toppar Spotifys podcast-topplista under sommaren. 

– Efter en omtumlande vår ser vi ett ökat intresse för poddar som både utbildar och underhåller. Vi tror även att det faktum att många svenskar kommer spendera semestern på hemmaplan i sommar kommer att spegla derar val av favoritlåtar, inte minst då lokala artister levererar många potentiella sommarhits, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Listorna med sommarhits och sommarpoddar är framtagna baserade på hur låtarna och poddarna har presterat på topplistorna de senaste veckorna och hur deras utvecklingskurva sett ut, samt hur svenska lyssnare reagerar på låtarna och poddarna på Spotify (bland annat hur länge de lyssnar och om de sparas ner i egna spellistor.)

Här är 2020 års sommarhits i Sverige enligt Spotifys musikredaktion: 

Här är de poddar som spås bli svenskarnas sommarfavoriter enligt Spotifys poddredaktion: 

 • Sommar i P1 (SR)
  Sveriges Radios stora sommarsatsning där en profil sommarpratar varje dag mellan 20 juni till 16 augusti. I år med bland andra Greta Thunberg, Anders Tegnell och Mona Sahlin.  
 • Raseriet
  Samtalspodden där kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer och rasism. 
 • Svenska folkets historia
  Spotifys första historiepodd där Anders Lundin guidar genom några av historiens största ögonblick tillsammans med kända skådespelare och experter som Emma Frans och Ebba Witt Brattström. 
 • Never forget
  Sportjournalisterna Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher från Tutto Balutto berättar historier från fotbollsvärlden som inte får glömmas bort. 
 • Sweet but Psycho
  Två gamla Ex on the beach-deltagare diskuterar sig igenom avsnitten, där de delar med sig av behind the scenes och bjuder in andra deltagare som grillas. Filter existerar inte i den här podden.
 • Olöst: Konstkuppen
  True crime-podden Olöst väcker liv i en av världens mest spektakulära konstkupper mot Moderna Museet 8 november 1993. 
 • When we were kings
  Erik Niva och Håkan Andreasson berättar om fotbollsklubbar och säsonger som gjort avtryck i historien - ikoniska milstolpar såväl inom fotbollen som ekonomiskt, politiskt och kulturellt.
 • Hjältarna
  En dokumentärpodd om personer som ingriper i olika akuta lägen när livet ställs på sin spets. 
 • Mamma Moa
  Moa Wallin ska bli mamma för första gången och dokumenterar resan i sin podd. Följ med på ett naket och ärligt sökande efter mammaidentitet, barnvagnar och allt däremellan. 
 • Kompaniet
  Daniel Breitholtz och Vanessa Falk fortsätter podda under namnet Kompaniet. Den 1 juli har det första avsnittet med den nya konstellationen premiär med en, än så länge hemlig, tredje medlem.
 • Wind of Change
  Uppmärksammad podcast där journalisten Patrick Radden Keefe undersöker ett rykte om att CIA ligger bakom en av musikhistoriens största hits: The Scorpios Wind of Change.

KRÖNIKA: "Ser man inte problemet är man uppenbart dum i huvudet"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA