x

Spelfilm om Lemmy på gång

Spelfilm om Lemmy på gång

En biopic om Motörhead-legenden Lemmy Kilmister ligger i startgroparna. Filmen ska börja spelas in 2021, rapporterar bland annat Consequence Of Sound.

Filmen ska regisseras av Greg Olliver, som också regisserade dokumentären Lemmy (2010), om rockikonen. Spelfilmen ska handla om Lemmys ungdom i Stoke-on-Trent i det engelska Midlands, hans tid som roddare åt Jimi Hendrix och tiden i space-rock-bandet Hawkwind samt den 40-åriga karriären som drivande kraft i Motörhead.

Rollsättningen har ännu inte börjat, så vem som ska spela rockstjärnan är ännu inte klart. Regissören Olliver gick ut med följande uttalande i samband med nyheten:

”Allt du har hört om Lemmy är antagligen sant … inte för att han omfamnade rockklichéer, utan för att han skapade dem. Röda Marlboro och Jack Daniels till frukost, amfetamin till middag – allt sant. Men bakom den där stenhårda rock'n'roll-fasaden fanns också en tilldragande, komplex man med lejonhjärta, som höll kursen stadig och aldrig slutade spela den musik som gjorde honom lycklig. Vi har noggrant arbetat med denna biopic sedan 2013 och försäkrat oss om att förbli alla betydande personer trogna – Lemmy, Motörhead-medlemmarna Phil Campbell och Mikkey Dee, och alla andra som spelat en viktig roll i Lemmys liv. Detta kommer bli en film de alla kan vara stolta över.”

Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister avled i cancer den 28 december 2015, 70 år gammal. Han har efter det förärats med en staty på Los Angeles Sunset Strip och dessutom fått en förhistorisk krokodil uppkallad efter sig.

LÄS OCKSÅ: Ny AI-producerad Metallica-låt – hör den här

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA