x

Tove Lo i ny kampanj: "Adoptera – köp inte!"

Tove Lo i ny kampanj: "Adoptera – köp inte!"

Nu när omplaceringshem för djur börjar öppna igen runtom i världen så figurerar Tove Lo med sin adopterade hund Elliotte, i en ny kampanj för PETA som uppmanar till att adoptera istället för att köpa djur.

– Elliotte och jag har ett speciellt band mellan oss. Mina föräldrar och jag räddade honom från ett liv som gatuhund i Spanien för tio år sedan, och det var ett av de bästa besluten vi tagit. Han gick från att ha varit rädd från allt och alla till den mest gosiga och nyfikna lilla hund på bara några veckor. Det var helt otroligt att se den förvandlingen!, säger Tove Lo i ett pressmeddelande.

Varje år hamnar tusentals hundar och katter på omplaceringshem, och många av dem måste avlivas för att det inte finns tillräckligt med bra hem åt dem, enligt PETA.

– Om du har tid, tålamod och förutsättningar att erbjuda ett djur ett kärleksfullt hem så adoptera – köp inte! Och stöd lokala djurhem – de behöver vår hjälp extra mycket just nu, säger Tove Lo.

Tidigare har SiaMorrisseySir Paul McCartneyPinkTherése Lindgren och Joel Kinnaman stöttat PETA och dess systerorganisationer med att sprida budskapet om att behandla djur med respekt.

PETA motsätter sig speciesism, en världssyn där människan är överordnand andra arter.

KRÖNIKA: "Ser man inte problemet är man uppenbart dum i huvudet"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA