x

Rasar mot kändisbidragen: ”Lämna tillbaka pengarna”

Rasar mot kändisbidragen: ”Lämna tillbaka pengarna”

I torsdags rapporterade GAFFA om vilka artister som tilldelas krisstöd. Bland de som erhållit bidrag återfinns sådana som Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Dregen och Jill Johnsson.

Flera av artisterna som har tilldelats stöd har miljonbelopp i sina bolags tillgångar. Exempelvis hade Jill Johnsson tillgångar på över 10 miljoner kronor i sitt bolag, enligt årsredovisningen gällande 2018, skriver Aftonbladet.

Nu rasar sångaren Tommy Körberg mot artisterna. Även artistkollegan, tillika Cornelis Vreeswijks son, Jack Vreeswijk, är kritisk mot de förmögna artister som tagit emot statligt stöd.

”Tycker väl även att om man nu har pengar på kontot så man klarar sig väl så kunde man väl ha skitit i å söka. En viss solidaritet bland kollegor hade ju varit ytterst klädsamt”, skriver Vreeswijk bland annat i inlägget.

– Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det. Det är ett jävla ofog, säger Tommy Körberg till Aftonbladet. 

Han säger vidare att dessa artister begår ett moraliskt övertramp. 

– Lämna tillbaka pengarna ni som inte behöver dem! Eller skänk dem till någon som behöver dem, säger han.

På frågan om han någon gång skulle söka ett sådant här bidrag svarar han: 

– Aldrig i livet! Jag säljer hellre min isbjörnssamling.

KRÖNIKA: Roskilde, mitt Roskilde


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA