x

Pussy Riot med ny Black Lives Matter-låt

Pussy Riot med ny Black Lives Matter-låt

Den ryska dissidentgruppen Pussy Riot har levererat en ny låt inspirerad av Black Lives Matter-protesterna, skriver NME.

Låten heter Riot och i ett pressmeddelande skriver gruppen: "Vi står bakom demonstranterna för jämlikhet och rättvisa”. ”Vi kräver att polisen avfinansieras och att poliser som dödar straffas.”

I låten sjunger frontaren Nadya Tolokonnikova bland annat: "Yeah sex is great, but have you ever fucked the system?" På svenska: "Ja, sex är härligt, men har du någonsin knullat systemet?"

Förra veckan greps Pussy Riot-medlemmen Peter Verzilov och förhördes under 13 timmar. Den ryska polisen misstänker honom för våldsamt upplopp i july 2019. Verzilov var en av Pussy Riot-medlemmarna som protesterade mot den ryska regimen genom att springa in på fotbollsplanen under VM-finalen i Ryssland 2018.  

Pussy Riot har även släppt ytterligare en låt, 1312. Begreppet ”1312” refererar vanligen till bokstäverna A.C.A.B., det vill säga ”All Cops Are Bastards”, fritt översatt: ”Alla poliser är svin”. Låten är skapad tillsammans med flera argentinska artister och är en protest mot hatbrott och polisvåld.

LÄS OCKSÅ: Maxida anklagas för blackface – på sommarpratares Instagramkonto


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA