x

Ny svensk festival lanseras

Ny svensk festival lanseras

En ny svensk showcasefestival lanseras, skriver arrangören Discover Sensation i ett pressmeddelande. 

Future Echos kommer att äga rum i den festivalvana värdstaden Norrköping den 18–20 februari 2021. Initiativet syftar till att stötta återhämtningen i musikbranschen efter Covid-19 och riktar sig både till det lokala, nationella och internationella musiklivet. 

Discover Sensation har tidigare arbetat med ett 50-tal showcasefestivaler internationellt och utvecklat nya koncept världen runt. 

– Tidigare har vi arbetat med traditionella showcasefestivaler, säger Peter Åstedt på Discover SensationNu är målet att bygga upp något nytt utifrån de nya förutsättningar branschen ställs inför. Vi samlar vårt stora nätverk för att kraftsamla och bygga vidare tillsammans under återhämtningen. Allt för att vända den negativa krisen till en positiv möjlighet att tänka nytt, 

Showcasefestivalen har ett musikindustriellt fokus på forskning, tillväxt och ny export. Men den kommer också visa upp nya talanger för den nationella och internationella publiken och bokare. I initiativet ingår också en satsning på musikstäder och hur detta kan kopplas till Agenda 2030 – 17 globala mål för en ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling. 

Norrköping stod tidigare värd för showcasefestivalen Where's The Music? 2015-2018 och 2019 arrangerades Nordens första Music Cities Forum i samband med Kulturnatten.

– Norrköping passar perfekt för ändamålet med ett varierat utbud av scener inom gångavstånd i city, säger Åstedt. Staden har bevisat att kompetensen finns för att kunna producera en showcasefestival av den här kalibern och vi har redan kontakt med flera företag där. Kommunen har uttalat att de vill sätta sig på kartan med sina kreativa näringar och arbetet med Agenda 2030-målen inom ramen för musikstad­skonceptet, så vi för nu en dialog, även med Östgötamusiken regionalt, angående hur ett eventuellt samarbete skulle kunna se ut i framtiden, fortsätter arrangören Peter Åstedt.

Norrköping blir startplatsen för festivalen men ambitionen är att denna musikplattform ska finnas på flera platser i landet. 

I samband med aktuella restriktioner under COVID19 pandemin kommer festivalen att anpassas för att säkerställa allas hälsa, skriver arrangören i pressmeddelandet. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA