x

Musiker i upprop mot coronaregler

Musiker i upprop mot coronaregler

173 musiker, scenarbetare och artister har skrivit under ett öppet brev till kultur- respektive justitieministern som ifrågasätter oklara coronaregler – framförallt regeln om max 50 personer på evenemang, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

”Vi ser fulla krogar, uteserveringar och överfulla badstränder och gräsmattor. Samtidigt går musiker, scenarbetare och artister på knäna och krisstödet räcker inte”, skriver man i brevet.

De undertecknade betonar att de förstår allvaret i situationen och det faktum att pandemin kommer att fortsätta men ifrågasätter varför till exempel Eriksdalsbadet i Stockholm tillåts ta emot 650 personer.

”Vi kräver en tydlig förklaring till varför vår bransch straffas hårdare än andra.”

Intiativtagaren till uppropet är musikern Sibille Attar som skriver till Kulturnyheterna att det hela föddes i en känsla av frustration över de motstridiga reglerna. Och förhoppningen är att det här nu leder till en diskussion där branschen involveras.

”Det gäller naturligtvis inte artister i första hand utan lika mycket spelställen, arrangörer, ljudtekniker, bokningsagenter, säkerhetspersonal osv osv. Och faktiskt publik. Vill ni som är publik ha kvar er livescen när det här är över eller är det ok att den dör ut?” skriver Sibille Attar fortsatt till Kulturnyheterna

LÄS OCKSÅ: Ny svensk festival lanseras 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA