x

Lämnar bandet efter kvinnomisshandel

Lämnar bandet efter kvinnomisshandel

Kasabian-frontaren Tom Meighan har lämnat bandet på grund av personliga problem, skriver flera medier.  

”Tom har kämpat med personliga problem som påverkat hans beteende under en lång tid och vill nu koncentrera all sin energi på att få sitt liv tillbaka på rätt spår”, stod det i det meddelande som bandet gick ut med på Twitter när sångaren och medgrundaren lämnade bandet.

Dagen därpå stod det klart att Meighan hade dömts till 200 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat sin ex-sambo. I april ska han ha puttat henne och slagit henne i ansiktet, satt händerna kring hennes hals samt hotat att slå henne med en träpall. På en övervakningsfilm från parets gemensamma hem syns också hur han tar tag i hennes anklar och släpar ut henne i trädgården.

Meighans ex-sambo har inte polisanmält händelsen, utan ett vittne ska ha larmat polisen. Eftersom ex-sambon inte stödjer åtalet blev det inte fängelse för sångaren utan bara samhällstjänst. När den legala processen var avklarad kunde bandet gå ut och kommentera händelsen på Twitter. I ett meddelande skriver de bland annat att ”de inte hade något annat val än att be honom att lämna bandet”. ”Parterskapsvåld eller våld av något slag är helt oacceptabelt”, skriver de vidare.

”Så fort vi fick veta om åtalet mot Tom tog vi som band beslutet att vi inte kunde fortsätta att jobba tillsammans med honom. Tyvärr var vi tvungna att inte avslöja den hör informationen tills att han hade befunnits skyldig i domstol”, skriver de också.

KRÖNIKA: En musikpionjär och incelvärldens mest alfiga betahanne

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA