x

Svensk storfestival har ännu inte ställt in

Svensk storfestival har ännu inte ställt in

Helsingborgs-evenemanget Bayside Festival har ännu inte ställt in och fortsätter att sälja biljetter, skriver SVT.

Sedan den 29 mars råder ett förbud för allmänna sammankomster och offentliga tillställställningar med fler än 50 deltagare. Corona har kommit som ett stort gruslass rätt in i festivalmaskineriet. Samtliga större festivaler har ställt in, med ett undantag, Bayside Festival.

Festivalen hålls i Helsingborg den 29–30 augusti. Förra året kom 18 000 besökare.

– Det ser ju mörkt ut, säger festivalgeneralen David Arkhult.

Han säger att de kommer återkomma inom kort med besked om hur det blir med festivalen. Han säger också att det inte är fastslaget hur det blir med återbetalning om arrangemanget ställs in, men att köpta biljetter kommer att gälla också nästa år om det skjuts upp så långt. Han påpekar att det inte är särskilt många biljetter som säljs för tillfället och att det är en del som måste redas ut om festivalen ska ställas in – därav fördröjningen.

Till Bayside Festival 2020 är bland andra Kygo, Einár och Miriam Bryant bokade att uppträda.

Arkhult är också delaktig i festivalen Brännbollsyran i Umeå. Det arrangemanget sköts upp till september. De flesta större festivaler har skjutits upp till nästa år. Peace & Love i Borlänge var dock tvungna att ansöka om konkurs på grund av de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset. Företaget Ekman Event & Media har i ett pressmeddelande gått ut med att de kommer plocka upp resterna av Peace & Love och starta en ny festival i Borlänge till 2021.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift + The National = sant


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA