x

Anklagas för antisemitism efter Twitter-kanonad

Anklagas för antisemitism efter Twitter-kanonad

Den brittiske grime-pionjären Wiley utreds av Londonpolisen efter anklagelser om antisemitism, enligt The Guardian.

Wiley skrev i fredags en serie inlägg på Twitter där han jämförde judar med Ku Klux Klan och hävdade att judar kontrollerar affärsvärlden. Han kallade också befolkningsgruppen "fegisar" och jämförde dem med ormar. Vidare har han tweetat att coronaviruset är en lögn.

Så här skrev han bland annat:

”Det finns två typer av människor som ingen riktigt vill utmana #Judar och #KKK men när man varit i branschen i 20 år så börjar man förstå varför … Rednecks är KKK och judar är lagen … Fundera på det. Han lade sedan till: ”Om du jobbar för ett bolag ägt av två judiska men och utmanar det judiska gruppen på något sätt så är det klart att du får sparken.”

Många av inläggen är nu borttagna av Twitter. Wileys konto stängdes också ned under några timmar men öppnades igen på lördagsmorgonen. Han drog då igång med antisemitiska tweets igen och blev då blockad ännu en gång. Den här gången en blockering som kommer att vara i sju dagar.

Wileys management reagerade också på rapparens tweets och meddelade på Twitter att de slutar att samarbeta med honom.  

”På grund av Wileys antisemitiska tweets har vi på ’@A_ListMGMT’ idag klippt alla banden med honom. Det finns ingen plats i samhället för antisemitism.”

Wiley, vars riktiga namn är Richard Cowie, är känd som “gudfadern av grime”. Han hedrades 2018 med en så kallad MBE av den Brittiska imperieorden för sina insatser för musiken.

LÄS OCKSÅ:  Thåström delar en 10-årig flickas salta Imperiet-sågning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA