x

Fanets upptäckt: "Håkan Hellström sjunger om mig!"

Fanets upptäckt: "Håkan Hellström sjunger om mig!"

Michael Schröder är utan tvekan ett av Håkan Hellströms allra största fans. Han har bland annat tidigare figurerat i den här videon där några utvalda Håkan-följare tog sig an en första lyssning av Tillsammans I Mörker och nu verkar det som att den stora popstjärnan har planterat en liten hälsning till Michael Schröder i låten Vita Små Moln.

– Jag var på min mors torp i Östergötland över drygt en vecka i juli, säger Michael Schröder till GAFFA och fortsätter:

– Vi har knappt någon täckning där så jag visste att jag inte skulle kunna lyssna vid 12-slaget natten till fredagen 10 juli då skivan släpptes. Dock var jag i Norrköping under torsdagen för att träffa en vän. Hon skulle prova nya glasögonbågar när jag plötsligt fick ett samtal från en av mina Håkanpolare som bloggar för en annan musikblogg. Jag svarar och hon säger att jag ”måste lyssna nuuuu nu nu nu!!! Det kan inte vänta!!”

Michael gick ut från butiken och tog på sig hörlurarna och fick till sig textraden "Michael undrar var jag har varit så länge, men jag var bara borta ett tag".

– Jag fattade ju ingenting när jag hörde det. Blev så rörd och förvirrad över omnämnandet. Svårt att uttrycka det där för det var så svårt att ta in. Minns inte riktigt vad jag tänkte eller hur jag reagerade för det var ju så overkligt. ”Han menar ju säkert mig?”

Michael sprang in igen och väckte förmodligen lite uppmärksamhet i optiker-butiken när han exalterat sa till sin vän att ”Håkan omnämner ju mig i en av låtarna som släpps på plattan inatt?”

– Innan jag, min vän och hennes partner gick hade jag tipsat butikspersonalen om skivan som ”släpps inatt” och särskilt låten Vita Små Moln.

Dagen efter, när Michael vaknade, hade han redan fått flera meddelanden om omnämnandet i Vita Små Moln.

– Jag gick upp tidigt på fredagsmorgonen och gick ner till en klippa vid ån som rinner vid torpet. Lyckades få in täckning så jag kunde ladda ner skivan i mobilen. Jag klädde av mig naken, la mig där på klippan och lyssnade på alla nya låtar. Det var en härlig stund i solen. På sista spåret när Leila K kommit in och där bitarna från Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg och River En Vacker Dröm vävts in så började jag gråta. Väldigt fint.

Mötts flera gånger

Även om Håkan Hellström inte har bekräftat att stycket handlar om Michael Schröder så är Michael och många med honom ganska säkra på sin sak.

– Vi träffades första gången i augusti 2014 då han tog emot tre Rockbjörnar på Gröna Lund. Kanske gjorde jag ett intryck redan då? Tre år senare tog jag emot hans Rockbjörn för Årets Konsert efter att jag varit på alla hans 14 spelningar under Rullande Åska-turnén (2017). Om inte tidigare så kände han i alla fall igen mig efter den turnén.

Sen sågs de inte på mer än ett och ett halvt år. Då hade Michael hunnit börja sjunga i Håkankören, dit han först pendlade från Stockholm innan han flyttade till Göteborg i början av 2019. 

– Det året sprang vi på varandra ett antal gånger på stan. Oftast när jag var på väg från ett dåvarande jobb. Minns att han kallade mig för Mikael vid ett tillfälle, men jag kunde inte låta bli att rätta honom med att det är Michael som gäller – innan jag ens hunnit reflektera över att ”shit han vet ju vad jag heter”. Det verkar han komma ihåg nu.

Michael poängterar att han är väldigt glad över omnämnande och kan fortfarande inte riktigt ta in att Håkan sjunger hans namn.

– Det stämmer ju att jag undrar efter honom. Jag saknar honom och hans spelningar. Det är där vid kravallstaketet på hans gig där jag har det som bäst!

Skrev låt om Håkan

12 juni skulle Michael med många andra sett Håkan Hellström uppträda igen. Så blev det inte, istället släppte Michael låten En Gång Till som är tillägnad Håkan och alla vänner Michael har mött genom Håkans spelningar. Låten släpptes under hans alias Skräddaren och den är inspelad med Anders Brandin och Nils Nyquist som han känner genom Håkankören.

– Jag hade ju en nedräkning till Håkan från ”300 dagar kvar” på Instagram. Kring 40-50 sköts spelningarna upp till 2021 och då fick låten ta över nedräkningen. Låtsläppet var hemligt för alla, inklusive mina närmaste vänner, innan den släpptes.

Han vet dock inte om Håkan har fått till sig singeln än.

– Hoppas att vi springer på varandra snart så jag kan fråga om det och Vita Små Moln.

MEST LÄST: Thåström delar en 10-årig flickas salta Imperiet-sågning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA