x

The Killers-skandal: ”50 dollar extra för en avsugning”

The Killers-skandal: ”50 dollar extra för en avsugning”

Las Vegas-bandet The Killers har sett sig bli indragna i en ”Metoo”-liknande skandal, skriver flera internationella medier. Ett gammalt blogginlägg har blivit aktuellt igen då den anonyma kvinnan som skrivit det delade det på sitt Twitter-konto för några dagar sedan. 

Kvinnan i fråga är anonym och går under användarnamnet Chez Cherrie på Twitter. Enligt henne själv är hon ljudtekniker och turnerade med The Killers 2009. Inlägget är skrivet 2015 och delades på en av hennes kollegors blogg redan 2018. Tidigare var också bandet anonymiserat, men nu går hon ut med att det är The Killers det handlar om. 

I blogginlägget belyser hon den, som hon beskriver det, osunda kultur som råder i musikindustrin. Hon redogör vidare för att hon känt sig tvungen att kompromissa med sina åsikter i mötet med branschen. Hon skriver att hon ska berätta en historia om ”suddiga samtyckesgränser, våldtäkt, hatfyllda uttalanden och misogyni”. Samtliga individer i hennes historia förblir anonyma, men hon intygar att allt är 100 % sant.  

Som enda kvinna inte bara bland ljudteknikerna utan bland samtliga olika scenarbetare berättar hon om grova skämt och olämpliga kommentarer och hur kvinnorna behandlas orättvist ojämlikt och får skäll.

Ytterligare 50 dollar för nakendusch

Sedan berättar hon om ett tillfälle där bandmedlemmarna i The Killers tar fulla groupies till scenarbetarnas turnébuss och gör sig roliga på dessa fulla kvinnors bekostnad. Hon hävdar också att bandmedlemmarna erbjöd 50 dollar till turnépersonal som raggade upp tjejer till dem och kontrollerade att de var byxmyndiga via legitimation samt försäkrade sig om att de förstod det outtalade arrangemanget och sög av en av bandmedlemmarna. Om kvinnorna också klädde av sig nakna och duschade framför en av bandmedlemmarna skulle de få ytterligare 50 dollar.

Den upplevelse som kvinnan mådde allra sämst av och fortfarande plågas av var en händelse som inträffade i Milwaukee, där flera män ur personalen turades om att ha sex med en kvinna som hade däckat, eller i alla fall var på väg att däcka, i en av logerna. Ljudchefen ska ha styrt turodningen bland männen via den komradio som användes av scenarbetarna. Personalen ska efter händelsen ha skämtat grovt om kvinnan och hånat en av dem som låg med henne. 

När turnébussen skulle lämna konsertplatsen ska det ha kommit en säkerhetsvakt springandes och stoppat bussen. Han ska ha ifrågasatt vem som skulle ta hand om den nakna och däckade kvinnan i en av logerna. Och undrat om det fanns någon vän till henne han kunde kontakta? Ljudchefen ska då bara ha skakat på huvudet, till scenarbetarnas skratt, stängt bussdörren och sedan åkt darifrån.  

En repesesentant för bandet säger till BBC News att alla anklagelser tas på största allvar av både bandet och bandets management. Han säger vidare att historien är fruktansvärd och att bandet inte har samma turnépersonal nu som då. Han säger också att en noggrann undersökning av före detta och nuvarande personal kommer att genomföras. Bandmedlemmarna ska vara förvånade och chockade av anklagelserna. The Killers juridiska team kommer att försöka kontakta kvinnan som skrivit inlägget. 

LÄS OCKSÅ:  Lollapalooza streamar över 150 spelningar i helgen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA