x

Rasar mot kulturministern: "Det är åt helvete"

Rasar mot kulturministern: "Det är åt helvete"

Melodifestivalvärden och sångerskan Lina Hedlund riktar hård kritik mot kulturministern och regeringen i en intervju med Aftonbladet

Både artister och branschrepresentater har tidigare kritiserat regeringens strategi när det kommer till folksamlingar. Många har uppfattat att reglerna är inkonsekventa och slår hårdare mot just kultur- och underhållningsbranschen.  

Nu riktar alltså artisten Hedlund svidande kritik mot regeringen i allmänhet och kulturministern Amanda Lind i synnerhet. Hedlund är nominerad till en Rockbjörn för sitt initiativ Karantänsessions – en streamingserie där hon sänt konserter från sitt vardagsrum tillsammans med inbjudna artister. I en intervju med Aftonbladet i samband med nomineringen säger hon bland annat: 

– Folk klarar sig inte från månad till månad. Vår bransch är extremt skyddslös. Det handlar om ljud- och ljustekniker, alla bakom scenen i en produktion, dansare, koreografer, kostymörer, sminkörer, listan tar aldrig slut över mängden människor som det här drabbar inom kultursektorn. Det är alldeles för tyst om det från Amanda Lind och Stefan Löfven och de som fattar besluten.

Hon riktar speciellt kritik mot kulturministern Lind, som hon tycker borde göra sin mening hörd när det kommer till coronaepidemin och konsekvenserna för underhållningsbranschen. Hon ifrågasätter också det ologiska i att 250 personer får samlas och äta på en plats men att reglerna bryts om en artist kommer in och sjunger på samma ställe. 

– Det är åt helvete, tycker jag. Det finns ingen rim och reson. Jag lider och gråter och blöder för våran bransch. Vi måste prata om det här att kulturen är död just nu, avslutar Hedlund intervjun. 

LÄS OCKSÅ:  Rasar mot kändisbidragen: ”Lämna tillbaka pengarna”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA