x

"Merch" från fiaskofestivalen går till högstbjudande

"Merch" från fiaskofestivalen går till högstbjudande

Den omtalade Fyre Festival 2017 slutade som bekant i en gigantisk skandal med åtal och fängelse som följd. Nu auktioneras prylar från festivalen ut av den amerikanska polisen, rapporterar The Guardian.

Fyre Festival såldes in som en sällsynt exklusiv musikfestival på en av Bahamas paradisöar. Mat och boende skulle vara i absolut toppklass och på scen skulle bland annat Major Lazer, Blink 182, Lil Yachty, Rae Sremmurd och Migos uppträda. Prominenta influencers deltog i marknadsföringskampanjen och biljetterna såldes från 4000 upp till drygt en halv miljon svenska kronor.

På plats var absolut ingenting som utlovat. De mest basala nödvändigheterna saknades och det luxuösa boendet utgjordes av nödtält på en torr åker. Maten bestod av färdigförpackade smörgåsar, som det dessutom rådde brist på. Behoven fick uträttas på de få bajamajorna som fanns på plats och några artister dök aldrig upp. Fiaskot blev också den beryktade Netflix-dokumentären Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Bakom festivalen stod affärsmannen William "Billy" McFarland och rapparen Ja Rule. Den senare klarade sig undan straff efter härvan, men Billy McFarland dömdes till sex års fängelse och böter till sammanlagt drygt 250 miljoner kronor.

Nu auktioneras alltså ”merchandise” från den famösa festivalen ut av den amerikanska polisen. De 126 föremålen består av bland annat t-shirtar, kepsar och mjukisbyxor med Fyre Festivalens logga. Prylarna har beslagtagits av polisen från den fängslade McFarland.

– De skulle ursprungligen säljas på festivalen, men McFarland behöll dem med uppsåtet att sälja och använda intäkterna för att begå fler brott medan han väntade på rättegång, säger den federala polisen Ralph Sozio i ett uttalande.

I skrivande stund går de flesta produkterna för ganska beskedliga priser. Men vill du lägga vantarna på en av kepsarna så får du punga ut cirka 2000 svenska kronor. Auktionen avslutas först den 13 augusti, så det finns alla möjligheter att priset stiger ännu mer.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA