x

Jämför Zara Larsson med Paolo Roberto och Alexander Bard – "kommer hon sparkas för sina tweets?"

Jämför Zara Larsson med Paolo Roberto och Alexander Bard – "kommer hon sparkas för sina tweets?"

Vi har tidigare skrivit om Zara Larsson och hennes uttalande kring det numera avslutade samarbetet med Huawei. I en intervju med Nyhetsmorgon menade hon att hon velat kritisera Kina tidigare, men känt att samarbetet med Huawei hållit henne tillbaka.

Många har reagerat starkt kring samarbetet med det kinesiska telekombolaget både under och efter.  Smålandspostens ledarskribent Beatrice Backman jämför nu Zara Larsson med Paolo Roberto och pekar på den cancel culture som den senare drabbades av efter att det kommit fram att han hade köpt sex.

"Det är förståeligt att Paolo Robertos varumärke stod och föll med hans persona. Han, som många andra av offentlighetens människor är i dag levande reklampelare. Människa är lika med varumärke. Felar han gör hela varumärket det. Men kommer denna cancel culture nu att utövas mot Zara Larsson, där hon avbokas för att ha haft samröre med Kina?"

Beatrice Backman pekar även på fallet Alexander Bard som fick sparken efter sin kommentar kring Black Lives Matter.

"Kommer Zara Larsson, likt Alexander Bard, att sparkas för sina tweets där hon har uppmuntrat sina unga följare att använda kinakontrollerade TikTok bara för att Donald Trump ogillar det?"

Ledaren delades av nyss nämnda Alexander Bard med kommentaren: "Paolo Roberto köpte sex av östeuropeisk lyxeskort. Hans liv förstördes av #deplatformings och #cancelcultures lynchmob. Jämför det med Zara Larsson som horar för Kinas kommunistparti genom att locka barn in i Huawei- och Tiktok-beroende."

LÄS OCKSÅ: Nu svarar Huawei på Zara Larssons utspel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA