x

Nytt livebolag i Norden – 3 stora agenturer slår ihop sig

Nytt livebolag i Norden – 3 stora agenturer slår ihop sig

De tre nordiska agenturerna United Stage Sverige, United Stage Norge och Copenhagen Music lanserar nu United Stage Group som blir ett nordiskt livebolag. Sammanslagningen sker i augusti, skriver man i ett pressmeddelande.

United Stage representerar idag närmare 250 artister (Lars Winnerbäck, Darin, Melissa Horn, Bob Hund, Junior Brielle, Danny Saucedo, Smith & Tell med flera) och genomför årligen över 3 000 arrangemang i Sverige och Norge. Förutom sin verksamhet som agenter, turnéproducenter och konsertarrangör driver United Stage även artistmanagement för ett 20-tal artister.

– Som marknadsledande i Sverige, och på stark uppgång i Norge, har vi i flera år strävat efter att bredda marknaden för våra artister till en nordisk plattform, säger VD och grundare av United Stage, Anders Larsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med denna strategiska sammanslagning skapar vi nu bästa möjliga struktur för en riktigt stark nordisk verksamhet som kommer att gynna både vår personal i sitt dagliga arbete, våra samarbetspartner, men framför allt våra artister som alltid är det viktigaste för oss och står i fokus för hela vår organisation.

Copenhagen Music grundades 2008 och arbetar med artister som Lukas Graham, Rasmus Seebach, Suspekt och Medina.

– Sammanslagningen av United Stage och Copenhagen Music är ett banbrytande samarbete som kommer att bana väg för ett kreativt flöde mellan Sverige, Norge och Danmark, säger Jimmi Riise , Nordic CEO, United Stage Group, i ett pressmeddelande.

Universal Music Sverige kommer att vara delägare i den nya sammanslagningen. 

– När livescenen återigen öppnar upp vill vi förbättra våra artisters förutsättningar, både kreativt och ekonomiskt, och denna sammanslagning kommer att vara ett sätt att säkra detta, säger VD:n på Universal Music Sverige, Joakim Johansson, i ett pressmeddelande.

MEST LÄST: Jämför Zara Larsson med Paolo Roberto och Alexander Bard – "kommer hon sparkas för sina tweets?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA