x

Göteborgsklubb nere för räkning

Göteborgsklubb nere för räkning

Ett av naven i Göteborgs musikliv och livescen befinner sig i akut kris. ”Det handlar om månader”, sa Pusterviks VD Daniel Levin när kulturminister Amanda Lind besökte Göteborg igår, rapporterar SVT.

Kritiken mot kulturministern har varit stark den senaste tiden. Bland annat ifrågasatte kulturarbetare av alla dess slag de restriktioner som har införts i och med coronaviruset i ett öppet brev för en tid sedan. Jonas Gardell skrev i veckan en debattartikel där han krävde Linds avgång och kulturministern har ifrågasatts på Dagens Nyheters ledarsida.

I fredags var Amanda Lind på plats i Göteborg för att få en uppfattning om vad coronaviruset har inneburit för stadens kulturliv. Levins budskap till ministern var att Pustervik behöver få fortsatt stöd även i höst för att överleva.

Det har varit tyst på Pusterviks scener sedan i mars – förutom streamade liveuppträdanden. Klubben har också varit tvungen att permittera delar av personalen. Enligt Levin kan Pustervik överleva ett tag till, ”men det handlar om några månader”.  

– Det fanns ett stöd i våras. Och för samma sak måste man se över sommaren och hösten nu. Och kanske agera lite snabbare än man gjorde sist, säger Levin till SVT.

LÄS OCKSÅ: Jokern-rockstjärnan spelar popkonstnären


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA