x

Kulturministern: ”Inga nya besked”

Kulturministern: ”Inga nya besked”

Kritiken har varit hård mot kulturminister Amanda Lind och regeringens hantering av coronaviruset när det kommer till kulturbranschen.

I en intervju med TT i fredags försäkrade hon branschen och publiken om att hon är medveten att ovissheten vad det gäller publikrestriktioner är påfrestande. Lind uttalade sig när hon besökte Göteborg och bland annat Pustervik, som GAFFA skrivit om tidigare. Utöver Göteborgsbesöken har kulturministern också haft andra möten med branschaktörer i landet. Hon säger att många vill ha besked vad gäller frågan om publikresttriktioner.

– Många vill hellre ha ett preliminärt besked än inget besked alls, säger hon till TT.

Men något besked kommer inte nu, meddelar Lind. Hon har lovat att regeringen ska komma med besked så fort som möjligt, men på fredagen kunde hon inte säga när detta besked kommer.

– Jag har inte något närmare besked, sa hon vidare till TT.

Hon poängterade också att detta är en helt ny situation och att ingen vet hur den kommer att utvecklas.

När SVT för några veckor sedan sökte inrikesministern Mikael Damberg avböjde han en intervju men svarade följande i ett mejl:

”Regeringen har gjort en sammanvägd bedömning av läget och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt förekommit inför sommaren får räcka. Vi kommer inte att bevilja fler undantag över sommaren. Vårt fokus är att hålla ut och hålla i, för att fortsatt begränsa smittspridningen.”

RAPPORT: Evenemangsnäringen i fritt fall

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA