x

Kent-medlem blir flyktingvolontär

Kent-medlem blir flyktingvolontär

Den forne Kent-basisten och Kapitalet-medlemmen Martin Sköld blir flyktingvolontär, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Sköld kommer att resa genom Europa tillsammans med organisationen 2HelpingHands och första stoppet blir Paris, sedan väntar Aten och Lesbos i Grekland. Sköld har följt de volontärresor som Kents tidigare PR-manager Sandra Nordin har gjort de senaste åren. Den här gången åker han med. 

Med sig tar han kameran.

– Jag åker i första hand med för att volontära, att dessutom få fota blir som en extra bonus, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Tiotusentals flyktingar sitter fast i Grekland sedan gränserna stängdes 2016. Och i Paris lever många flyktingar längs med kanalerna. Hösten 2015 var det stort fokus på de som flyr över medelhavet, men därefter har det varit tyst, säger Eva Andersson, som står bakom organisationen 2HelpingHands. Människorna lever under miserabla förhållanden och situationen har inte blivit bättre, fortsätter hon.

Resan sker under augusti och syftet är att skapa sig en uppfattning om hur situationen ser ut för flyktingarna.

– Det här är något jag gått och tänkt på länge, säger Sköld. Jag har ju själv barn, det gör att man funderar ett varv extra. Att få en chans att vara med och åtminstone försöka göra skillnad, det känns rätt.

LÄS OCKSÅ: Way Out West skickar ut sina sista namn inför streamingfestivalen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA