x

Zara Larssons musik raderas i Kina

Zara Larssons musik raderas i Kina

I en intervju med Nyhetsmorgon berättade Zara Larsson om sitt tidigare samarbete med det kinesiska telekombolaget Huawei. En reklamkampanj som hon med facit i hand inte var särskilt nöjd med.

– Om jag nu ser tillbaka på det, var det ur ett professionellt men också personligt perspektiv, inte den smartaste dealen jag gjort, sa hon då, rapporterade Expressen.

Det kinesiska telekombolaget har satts ordentligt under lupp efter misstankar om spioneri och tydliga kopplingar till kinesiska staten.

– Även om de skulle vilja vara ett normalt bolag som alla andra, så är det inte möjligt. Enligt lag måste de dela med sig av information till kinesiska staten, om den kräver så. På så vis är de inte ett tillförlitligt bolag, menar bland annat forskaren Tim Rühlig vid Utrikespolitiska Institutet, UI, enligt SVT.

I intervjun med Nyhetsmorgon hälsade även Zara Larsson att hon inte längre vill vara en del av det.

– Det är inget jag står för. Och även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det, så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör.

Nu verkar det som att Kina har nåtts av popstjärnans kommentarer då hennes musik helt har plockats bort från landets streamingtjänst, Apple Music, skriver SVT.

Kanalens Kulturnyheterna har även sökt Zara Larssons presskontakt som meddelar: ”Vi ska prata om detta internt under dagen. I dagsläget inga kommentarer”.

Man har även sökt Apple Music utan resultat.

LÄS OCKSÅ: Jämför Zara Larsson med Paolo Roberto och Alexander Bard – "kommer hon sparkas för sina tweets?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA