x

Bob Hund möter Bob Katt – efter döden

Bob Hund möter Bob Katt – efter döden

Vi har tidigare skrivit om Bob Hunds planer på Helsingborgs Stadsteater och idag avslöjades mer info kring det kommande projektet.

Hösten 2021 är det premiär för en nyskriven musikal på Helsingborgs Stadsteater. Tillsammans med fem skådespelare fyller Bob Hund Storans scen i Bobhundmusikal som är en berättelse om vänskap och framgång och om att vilja kontrollera det okontrollerbara.

Bobhundmusikal är en historia om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller på sig själv, säger Thomas Öberg, sångare i Bob Hund i ett pressmeddelande.

Handlingen är ett så kallat "tänk om-scenario” där bandet Bob Hund har lämnat jordelivet och förvandlats till spöken. Desperat försöker de hjälpa bandet Bob Katt – en grupp unga kvinnor som i sin tur försöker hålla sin vänskap vid liv, samtidigt som de vill lyckas med sina popbandsdrömmar. "Givetvis kommer det att gå åt både himmel och helvete, allt ackompanjerat med karakteristiska sång- och dansnummer. Både gamla skramliga örhängen och nyskrivna hjärtekrossare till låtar", utlovas i pressmeddelandet.

Musikalen har premiär på Storan i oktober 2021. För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs Stadsteater. För manus står dramatiker Hanna Nygren.

LISTA: Bob Hunds album rankade – från helt okej till bäst


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA