x

Dolly: ”Våra vita små arslen är inte de enda som räknas”

Dolly: ”Våra vita små arslen är inte de enda som räknas”

Countryikonen Dolly Parton tar ställning för Black Lives Matter i en intervju med Billboard.

Parton är inte känd för att uttala sig politiskt särskilt ofta. Trots det har hon många gånger tagit progressiv ställning i HBTQ-frågor och femism. Hon tog också bort det omdiskuterade begreppet "dixie" från en av åkattraktionern på sitt eget nöjesfält Dollywood Amusement Park för tre år sedan. Att jämföra med att countrygruppen Dixie Chicks först i år bytte namn till The Chicks. Så här säger hon i intevjun angående det:

– Så fort du förstår att något är ett problem ska du fixa det. Var inte en dumskalle. Där har jag mitt hjärta. Jag skulle aldrig drömma om att såra någon med mening.

I intervjun säger Parton bland annat följande om Black Lives matter-rörelsen: 

"Alla ska få uttrycka sig på det sättet de känner att de måste. Som sagt, jag är inte här för att tala om för dig vad du ska göra och jag vill inte att du ska tala om för mig vad jag ska göra. Jag bara följer det mitt hjärta säger. Jag ber om Guds vägledning och om jag går i hans riktning så behöver jag inte oroa mig för någonting annat. Men jag förstår att folk måste gör sig hörda. Och självklart spelar svarta liv roll, våra vita små arslen är inte de enda som räknas. Alla räknas."

LÄS OCKSÅ: 14 färska skivor du bör kolla i 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA