x

Tre kvinnor anklagar Mark Kozelek för sexuella övergrepp

Tre kvinnor anklagar Mark Kozelek för sexuella övergrepp

Sun Kil Moon- och Red House Painters-frontaren Mark Kozelek anklagas för sexuella övergrepp, skriver Pitchfork.

I en längre artikel, som föregåtts av ett omfattande grävarbete, i Pitchfork beskrivs händelserna. Kozelek ska bland annat ha blottat sig samt tvingat en kvinna att röra vid hans penis och genom påtryckningar fått en annan kvinna att gå med på samlag utan samtycke.

En av kvinnorna framträder med namn i artikeln. Den 37-åriga Sarah Catherine Golden från Los Angeles. Hon ska ha träffat Kozelek på en flight till Portugal 2017, de ska ha pratat och han ska ha satt upp henne på gästlistan till enspelning. Efter spelningen ska hon ha följt med Kozelek och hans band till hotellet. Där ska han ha genom att försöka ge henne åldersrelaterade skuldkänslor ha försökt manipulera henne till att ha sex med honom. Han ska också ha onanerat framför henne, tagit på henne, försökt kyssa henne och greppat hennes hand och placerat på sin penis, allt utan hennes medgivande.

Den andra kvinnan vill förbli anonym, men går under namnet ”Andrea”. Som 19-åring träffade hon Kozelek på en av hans konserter i Washington D.C. 2014. Hon beskriver hur Kozelek manipulerade henne till sex genom att använda skuldkänslor som ett vapen. Hon säger att hon inte gav sitt samtycke till deras första samlag och att den relation de hade under några månader mest bestod av att Kozelek försökte komma på sexgrejer att göra med henne, utan att egnentligen be om lov.

Den tredje kvinnan som anklagar Kozelek är en kvinnlig musiker som vill vara anonym. Här är anklagelserna vagare, men kvinnan säger att han har betett sig olämpligt mot henne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA