x

Tove Lo gör sin första filmroll – medverkar i nyinspelning av en svensk klassiker

Tove Lo gör sin första filmroll – medverkar i nyinspelning av en svensk klassiker

Svenska världsstjärnan Tove Lo tar klivet över till vita duken i SF Studios storsatsning Utvandrarna, enligt ett pressmeddelande.

Sedan genombrottet 2013 med hitsingeln Habits (Stay High) har den flerfaldigt grammisbelönade artisten tagit musikvärlden med storm. Nu ska hon tillsammans med bland andra Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård ge Vilhelm Mobergs klassiker nytt liv. Filmen beräknas ha premiär julen 2021.

Tove Lo kommer att gestalta Ulrika i Västergöhl.

– Ulrika är för mig en otroligt stark karaktär som står upp för sig själv och vägrar bli trampad på. Det är en stor ära att få spela henne! Jag är såklart supernervös, allt känns helt nytt och det är sjukt spännande, säger Tove Lo i ett pressmeddelande.

– Det är en imponerande och otroligt stark ensemble att jobba med där Tove Lo kommer bidra med en fantastisk dimension i sin tolkning av Ulrika, säger regissör Erik Poppe i samma pressmeddelande och fortsätter:

– Ulrika är en av de mest engagerande karaktärerna i Mobergs romanserie och Tove Lo har verkligen fångat de nyanser som gör Ulrika så kontrastrik. För mig finns en stor del av berättelsen om Utvandrarna i relationerna mellan de kvinnliga karaktärerna som inte skildrats så här intensivt tidigare.

Det är inte första gången Ulrika i Västergöhl porträtteras av en känd sångerska. I Jan Troells filmatisering från 1971 gjorde Monica Zetterlund en hyllad tolkning av rollen. När Mobergs klassiker nu får nytt liv på vita duken satsar SF Studios stort.

– Romanserien är en tidlös berättelse om kärlek, sorg, äventyr och det vi kallar hem. Den är ständigt aktuell och vi skulle inte göra böckerna rättvisa utan målet att bli årtiondets svenska storfilm. Publiken kommer att få följa Kristina och Karl-Oskars kärlek och kamp när de tillsammans beger sig på denna storslagna resa för att börja om på nytt i Amerika, och Ulrika har en central roll i historien och jag är övertygad om att Tove Lo kommer göra en oförglömlig tolkning av denna fantastiska karaktär, säger Fredrik Wikström Nicastro, producent, SF Studios.

Inspelningen, som från början var planerad att till stor del ske i Tjeckien, påbörjas i september i Västra Götaland.

LÄS OCKSÅ: Nya dokument: Britney Spears vill bli fri från sin fars förmyndarskap


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA