x

Håkans möte med Michael: “Jag hoppas det var okej att jag sjöng om dig?”

Håkans möte med Michael: “Jag hoppas det var okej att jag sjöng om dig?”

Vi har tidigare skrivit om Michael Schröder som är en av Håkan Hellströms allra största beundrare och som kom att bli en del av låten Vita Små Moln.

Han fick till sig det hela en dag innan albumet Rampljus släpptes i sin helhet.

– Jag var i Norrköping under torsdagen för att träffa en vän. Hon skulle prova nya glasögonbågar när jag plötsligt fick ett samtal från en av mina Håkanpolare som bloggar för en annan musikblogg. Jag svarar och hon säger att jag ”måste lyssna nuuuu nu nu nu!!! Det kan inte vänta!!, sa han tidigare till GAFFA.

Michael gick ut från butiken och tog på sig hörlurarna och fick till sig textraden "Michael undrar var jag har varit så länge, men jag var bara borta ett tag".

– Jag fattade ju ingenting när jag hörde det. Blev så rörd och förvirrad över omnämnandet. Svårt att uttrycka det där för det var så svårt att ta in. Minns inte riktigt vad jag tänkte eller hur jag reagerade för det var ju så overkligt. ”Han menar ju säkert mig?”

Mötet med Håkan

Några veckor senare stötte han på just Håkan Hellström och fick till sig svart på vitt är det är Michael Schröder som omnämns i Vita Små Moln. Det ska tilläggas att Michael sägs med ett engelskt uttal.

– Jag hade varit och badat och så få fick jag syn på Håkan och så började vi snacka som vi gör och en av de sakerna han sa var: “jag hoppas det var okej att jag sjöng om dig?” och det blev fyrverkerier i min hjärna, jag visste inte vad jag skulle säga, det vara bara så sjukt, säger han till GAFFA.

Men även om det blev något av en tunghäfta mitt i chocken så fick Michael ur sig ett ja.

– Jag är givetvis smickrad av att han vill omnämna mig i en av sina låtar och jag hoppas att det nådde fram, samtidigt som jag blev chockad för jag kunde ju inte se det komma från något håll!

Efter det korta mötet slog det Michael att nu när han hade Håkan "på tråden" så ville han passa på att fråga vad han tyckte om Michaels låt om just Håkan Hellström. En singel med titeln En Gång Till som han släppte under artistnamnet Skräddaren vid samma tidpunkt som Håkan Hellström skulle ha gjort sin första Ullevikonsert i år.

– Så jag gick tillbaka, han stod och pillade med nåt i bakluckan, och sa “förresten, jag hoppas att det var okej att jag sjöng om dig också?” och då sa han nåt i stil med “ja, såklart”. Då frågade jag honom om han hade hört låten och det hade han! Han sa att han tyckte den var fantastisk och att han hade lyssnat på den flera gånger. Och det betyder ju världen när en person som är en sån inspirationskälla berömmer den, för om det är någon som är tillägnad låten så är det ju just han.

LÄS OCKSÅ: 33 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA