x

Bob Hund släpper "bortglömd" låt

Bob Hund släpper "bortglömd" låt

"Låten som försvann är återfunnen!", hälsar Bob Hund i ett pressmeddelande.

Reserverat För Spöken ser nu dagens ljus. Låten fanns med på en EP som drogs in i samband med förra albumet.

– Själva låten blev som ett spöke, den glömdes bort och försvann ur vår katalog utan att nån hade för avsikt att det skulle bli så. Nu i våras upptäckte vi att texten hade blivit spöklikt relevant. Vi bad Martin Kann göra ett omslag till den, så nu äntligen får låten sin chans, hälsar man i samma pressmeddelande.

Lyssna på låten längre ner i artikeln.

Bob Hund möter Bob Katt

Bob Hund har stora framtida planer som sjösätts i Helsingborgs Stadsteater.

Hösten 2021 är det premiär för en nyskriven musikal på Helsingborgs Stadsteater. Tillsammans med fem skådespelare fyller Bob Hund Storans scen i Bobhundmusikal som är en berättelse om vänskap och framgång och om att vilja kontrollera det okontrollerbara.

– Bobhundmusikal är en historia om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller på sig själv, säger Thomas Öberg, sångare i Bob Hund i ett pressmeddelande.

Se Bob Hund på Hultsfred, 2000:

Handlingen är ett så kallat "tänk om-scenario” där bandet Bob Hund har lämnat jordelivet och förvandlats till spöken. Desperat försöker de hjälpa bandet Bob Katt – en grupp unga kvinnor som i sin tur försöker hålla sin vänskap vid liv, samtidigt som de vill lyckas med sina popbandsdrömmar. "Givetvis kommer det att gå åt både himmel och helvete, allt ackompanjerat med karakteristiska sång- och dansnummer. Både gamla skramliga örhängen och nyskrivna hjärtekrossare till låtar", utlovas i pressmeddelandet.

Musikalen har premiär på Storan i oktober 2021. För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs Stadsteater. För manus står dramatiker Hanna Nygren.

LISTA: Bob Hunds album rankade – från helt okej till bäst

LÄS OCKSÅ: Håkans möte med Michael: “Jag hoppas det var okej att jag sjöng om dig?”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA