x

Eddie Vedder pratar psykisk ohälsa med Chris Cornells dotter

Eddie Vedder pratar psykisk ohälsa med Chris Cornells dotter

Tidigare har bland andra Guns N' Roses basist Duff McKagan medverkat i Chris Cornells dotter Lily Cornell Silvers intervju-serie Mind Wide Open som fokuserar på psykisk hälsa. I hennes sjätte avsnitt medverkar Pearl Jams frontman Eddie Vedder.

Här diskuterar de två de tuffa tiderna alla går igenom just nu (både politiskt och corona-relaterat) och hur sorgen går i vågor under hela ens liv.

Eddie Vedder tar även upp den tuffa upplevelsen som följde efter deras Roskilde-konsert 2000 när nio människor miste livet i publikhavet. Vilket för honom in på en emotionell historia som faktiskt involverar Lily:

"Det är intressant angående Roskilde, då var det stora problem med väder och med publikmassan vilket resulterade i en horribel situation där folk dog nedanför scenen ... Det är konstigt att prata med dig om det, för precis innan vi gick på scenen fick vi till oss nyheten att Chris och Susan precis hade fått ett barn och hennes namn var Lily. Och vi grät av glädje. Det här var mindre än 15 minuter innan vi skulle gå på. Och sen tog vi scenen med dig i våra tankar och vi kände oss stärkta och emotionella ... och 40 minuter in på konserten händer det här hemska.", säger han i intervjun.

Han berättar också att The Whos Pete Townsend och Roger Daltrey guidade honom igenom sorgen då även de hade varit med om en liknande situation, 1979.

Kolla in hela intervjun här:

Planerade att spela i Danmark 20 år efter Roskilde-tragedin

30 juni i år är det 20 år sedan nio unga män förlorade livet under Pearl Jam-konserten på Roskilde Festival. På bandets nu uppskjutna Europa-turné var ett av datumen Royal Arena, Köpenhamn, 29 juni, vilket innebär att bandet skulle vara på dansk mark 20 år efter olyckan, bara 30 kilometer från Dyrskueplatsen i Roskilde. En bokning som väckte många reaktioner. Tidigare i år fick GAFFA en exklusiv intervju med Pearl Jams gitarrist Stone Gossard, där man gick in på de nu inställda datumen.

– Jag känner inte riktigt till att datumet var beräknat. Det blev troligtvis en slump att vår konsert i Köpenhamn skulle hamna på just det datumet. Roskilde-olyckan är något som fortfarande spökar hos oss alla till en viss grad, och jag vet att det gör det hos alla familjer till de män som dog den natten. Om jag känner Ed rätt, är jag säker på att han skulle ha sagt något från scenen för att lyfta detta. Jag är säker på att han skulle sagt något om vår egen sorg, våra egna känslor om situationen och hur det alltid förblir något mycket verkligt och tydligt för oss alla. Jag vet inte om han redan hade planerat att säga något, men jag är övertygad om att han skulle sagt något tankeväckande och att han skulle framhävt vikten av familjens förlust av alla unga män som förlorade livet den natten, säger han till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: Anrikt musikhus går i graven – "sjabblas bort"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA