x

Snart ingen musik kvar för Trump

Snart ingen musik kvar för Trump

Att det inte skulle finnas någon musik kvar för Donald Trump att spela under sina kampanjmöten är givetvis en överdrift. Men det går inte så bra för presidenten när det kommer till musiken som spelas på hans kampanjmöten.

Redan 2015 opponerade sig Adele mot att Trump använde sig av låtarna Rolling In The Deep och Skyfall under sitt kampanjande. Och så där har det fortsatt, artisterna har ställt sig på rad för att framföra sin kritik eller hota med stämning om den nu sittande presidenten använder deras musik. Rihanna, R.E.M:s Michael Stipe, Aerosmiths Steven Tyler, The Rolling Stones och Tom Pettys dödsbo är några exempel på artister som har ifrågasatt varför deras musik används i Trumps kampanjer.

Neil Young har pendlat fram och tillbaka huruvida han ska stämma Trump eller inte för att presidenten olovligen använt kanadensarens musik. När Trump skickade in militären i Portland efter omfattande oroligheter i staden fick Young nog. ”Skurkar i uniformer”, kallade han de soldater som drog runt på gatorna. Även discokungarna Village People fick då nog och sade att detta var ett beslut de inte kan stödja.     

Nu är Trumplägret i musikaliskt blåsväder igen. På republikanernas konvent spelade Trump två tolkningar av Leonard Cohens klassiker Halleluja, skriver Variety. Kritiken från Cohenfansen lät inte vänta på sig. Både Trump och en av artisterna, Tori Kelly, ansvarig för en av tolkningarna, fick utstå spott och spe. Kelly svarade på Twitter att hon inte visste om att hennes låt hade spelats och att hennes team aldrig fått någon förfrågan från Trumplägret.

Detta är nog inte det sista vi hör i det här utdragna musikbråket.  

LÄS OCKSÅ: The Cure, Depeche Mode, The Smiths med flera – samarbetar i cover


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA