x

Svensk artist uthängd för sexuellt utnyttjande – av minderårig

Svensk artist uthängd för sexuellt utnyttjande – av minderårig

En stor svensk manlig artist hängs ut för sexuellt utnyttjande av minderårig på en ung kvinnas Instagram – samma kvinna som också ska ha utsatts för utnyttjandet. Kvinnan har lagt ut sin berättelse som en "story" på sitt konto. Artisten kallas fortsatt William och kvinnan för Elin. 

Elin berättar att hon träffade William för första gången 2017, efter hans konsert. Hon ska sedan ha stött på honom igen i början på 2018, en träff som ska ha resulterat i några strofer i en av Williams låtar. I september samma år bjuds hon in till en festival-efterfest. Elin och hennes vän lyckas komma in trots att det var 18 års åldersgräns. När festen är slut bjuds de till en privat efterfest hos en av Williams vänner. Williams ska sedan både ha bjudit hem Elin och bjudit henne på kokain. 

William ska därefter ha inlett en relation med Elin. Hon berättar att han med jämna mellanrum ska ha sagt till henne att hon "fick honom att känna sig äcklig", då Elin hade svårt med närkontakt efter en tidigare våldtäkt. Hon berättade om våldtäkten och dess inverkan på henne för William, för att han skulle förstå att det inte var något fel på honom. Men William ska då ha skambelagt henne och "lärt" henne hur ofta de skulle ha sex för att han inte skulle uppleva att hon var äcklad av honom. Elin berättar att hon älskade William och att hon gjorde allt han ville och hur han ville.

William ska också ha sett till att Elin avskärmades från sina vänner. Elin skriver att hon var så manipulerad att hon till och med anklagade sig själv när William var otrogen. Elin ifrågasätter också hans vänners beteende och skriver att hon hoppas att de skäms över sig själva. Hon tycker det är märkligt att vännerna uttalade att hon som 15–17-åring – den tid då relationen varade – skulle vara försiktig med en vuxen och betydligt äldre man.

Elin berättar att hon har varit rädd för att komma ut med detta och att absurda anklagelser skickats till henne från William och hans vänner. Men hon konstaterar också att det egentligen inte är hon som ska behöva skämmas. Den 16 oktober förra året försökte Elin ta sitt liv på grund av denna relation. 

Williams nya flickvän (Julia) ska ha hört av sig till Elin och de ska ha inlett en vänskapsrelation där Julia ofta kontaktade henne för att prata om relationen till William. Julia ska ha berättat om en relation med William som liknar den Elin upplevde och sagt att hon "nästan var rädd för honom". Julia skrev även en låt om Elin och ljög om vem det handlade om när William frågade.

Elin ska också ha skuldbelagts av artisten, för den vänskap hon och Julia inledde. Han hävdade att hon hade manipulerat Julia till denna vänskap. I onsdags, 26 augusti, försökte Elin ta sitt liv ännu en gång. Hon hävdar att Williams beteende har tystats ned på grund av hans relationer i musikbranschen. Särskilt en stor nöjestidning pekas ut som ansvarig i att lägga locket på. 

Flera stora svenska artister har nu gått ut i sociala medier och ifrågasatt artisten och kritiserat nöjestidningen. 

Artisten kommenterade under morgonen

Under morgonen har artisten, via sitt officiella Instagram-konto gått ut med en längre kommentar om anklagelserna. Han skriver att han träffade kvinnan 2018 och att han vid ett senare tillfälle ska ha haft sex med henne. Enligt artisten sa hon att hon var 18 år då, men det ska senare ha framkommit att hon inte var 18, vilket artisten struntade i. "Jag ville va med henne så mycket att jag sket i", skriver han.

Han ska även ha skämts att han tog in henne på klubbar som hade 18-årsgräns. De var ett par och sågs hela sommaren "tills hon började hota om att hon skulle ta livet av sig". Han ska senare ha gjort slut med henne "eftersom hon började bli våldsam".

Han menar även att hon under oktober förra året ska ha stått utanför hans port konstant. Att hon har hotat honom till livet och även hans tjej. Han ska även ha gjort en anmälan för kontaktförbud, som han bifogar i sin status. Denna anmälan menar dock kvinnan är fejk. Hon ska ha kontaktat polisen om hon är anmäld och då ska polisen rekommenderat henne att anmäla artisten för förtal.

GAFFA har sökt artistens skivbolag för kommentar.

LÄS OCKSÅ: The Latin Kings ”femte medlem” är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA