x

Little Jinders vädjan till skivbolaget – vill dra in låt med uthängd artist

Little Jinders vädjan till skivbolaget – vill dra in låt med uthängd artist

GAFFA rapporterade under gårdagen om att en stor svensk manlig artist har hängts ut för sexuellt utnyttjande av minderårig. Detta via den utsattas Instagram. Hon berättar att hon träffade artisten för första gången 2017, efter dennes konsert. Hon ska sedan ha stött på honom igen i början på 2018, en träff som ska ha resulterat i några strofer i en av artistens låtar. 

I september samma år bjuds hon in till en festival-efterfest. Kvinnan och hennes vän lyckas komma in trots att det var 18 års åldersgräns. När festen är slut bjuds de till en privat efterfest hos en av artistens vänner. Artisten ska sedan både ha bjudit hem kvinnan och bjudit henne på kokain. 

Han ska därefter ha inlett en relation med henne. Hon berättar att artisten med jämna mellanrum ska ha sagt till henne att hon "fick honom att känna sig äcklig", då kvinnan hade svårt med närkontakt efter en tidigare våldtäkt. Hon berättade om våldtäkten och dess verkan på henne för artisten, för att denne skulle förstå att det inte var något fel på honom. Men han ska då ha skambelagt henne och "lärt" henne hur ofta de skulle ha sex för att han inte skulle uppleva att hon var äcklad av honom. Kvinnan berättar att hon älskade artisten och att hon gjorde allt han ville och hur han ville.

Artisten ska också ha sett till att kvinnan avskärmades från sina vänner. Hon skriver att hon var så manipulerad att hon till och med anklagade sig själv när han var otrogen. Hon ifrågasätter också hans vänners beteende och skriver att hon hoppas att de skäms över sig själva. Hon tycker det är märkligt att vännerna uttalade att hon som 15–17-åring – den tid då relationen varade – skulle vara försiktig med en vuxen och betydligt äldre man.

Kvinnan berättar att hon har varit rädd för att komma ut med detta och att absurda anklagelser skickats till henne från artisten och dennes vänner. Men hon konstaterar också att det egentligen inte är hon som ska behöva skämmas. Den 16 oktober förra året försökte kvinnan ta sitt liv på grund av denna relation. 

I onsdags, 26 augusti, försökte kvinnan ta sitt liv ännu en gång. Hon hävdar att artistens beteende har tystats ned på grund av hans relationer i musikbranschen. 

Under morgonen har artisten, via sitt officiella Instagram-konto gått ut med en längre kommentar om anklagelserna. Han skriver att han träffade kvinnan 2018 och att han vid ett senare tillfälle ska ha haft sex med henne. Enligt artisten sa hon att hon var 18 år då, men det ska senare ha framkommit att hon inte var 18, vilket artisten struntade i. "Jag ville va med henne så mycket att jag sket i", skriver han.

Han ska även ha skämts av att han tog in henne på klubbar som hade 18-årsgräns. De var ett par och sågs hela sommaren "tills hon började hota om att hon skulle ta livet av sig". Han ska senare ha gjort slut med henne "eftersom hon började bli våldsam".

Han menar även att hon under oktober förra året ska ha stått utanför hans port konstant. Att hon har hotat honom till livet och även hans tjej. 

Efter detta har flera stora svenska artister gått ut i sociala medier och ifrågasatt artisten. Även Little Jinder tar ett tydligt avstånd och vädjar nu till skivbolaget att ta bort en låt där artisten medverkar. På sin Instastory skriver hon:

"Hej! Det har framkommit obehablig information om artisten som gästade mig på en låt 2018

Jag har bett mitt skivbolag plocka ner låten tills vidare.

Jag är väldigt illa berörd och tänker på den unga flickan. Hoppas hon får stöd och mår bättre. Hon har givetvis mitt."

gallery_large

Även hiphop-duon Bennett går nu ut på sociala medier och tar avstånd från artisten samt uppmanar sitt skivbolag att ta ner en låt artisten har medverkat på.

"Att du sätter dina egna behov gentemot vetskapen att du har med ett barn att göra är så fucking smutsigt. Fuck dig och ni grabbar som springer och städar upp efter era vänner. Vi män behöver göra mycket bättre än detta, detta är inte era förebilder", skriver man.

LÄS OCKSÅ: The Latin Kings ”femte medlem” är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA