x

Ebbots möte med hunden Ebbot – "Det var lite förvirrande"

Ebbots möte med hunden Ebbot – "Det var lite förvirrande"

I helgen gjorde The Soundtrack Of Our Lives-frontaren Ebbot Lundberg Malmö-klubben Plan B med sitt nya projekt som han har tillsammans med Tentakel-Pontus och Rasmus Alkestrand på sitar scen. "En fantastisk show" låter klubbens store man, Carlo Emme, hälsa när GAFFA kommer i kontakt med honom.

gallery_large

(GAFFAs Camilla Rehnstrand var på plats och fotade spelningen, kolla in hela galleriet här)

Men en än mer fantastisk grej hände under Ebbots vistelse i Malmö – han fick nämligen träffa klubbens hund som heter just Ebbot. Detta på grund av att vovven är så slående lik rockstjärnan.

Hunden är av rasen Romanian Mioritic Shepherd. En stor ras som genom tiderna använts för att skydda får från björnar och vargar.

– Då han är på väg att bli stor och stark var vår första idé att han skulle heta “Stor Stark”, men det ströks snabbt då det kunde resultera i huvudbry på vår klubb när alla beställer en stor stark, säger Carlo Emme till GAFFA och fortsätter:

– Den andra idén var “Stoner” och det var det namnet vi registrerade till försäkringsbolaget. Vi arrangerar en hel del stoner-rock-spelningar och den här rasen är “super laid back”, chillar hela tiden, så det var ett passande namn. Men … jag kan inte se mig själv i 45 års ålder skrika “Stoooooneeeer!” på en hundrastplats. Nej nej.

Så en dag när Carlo lyssnade på The Soundtrack Of Our Lives-låten Instant Repeater ‘99 slog det honom: den här hunden är rätt lik Ebbot.

– Det vita skägget, håret, storleken. Ebbot är också en stor kille och han är en "badass", som vår hund. Det var givet.

gallery_large

Carlo messade Ebbot och bad om hans godkännande och han var helt cool med det. 

– Han är en stor hundälskare.

Carlo berättar vidare om kvällen med två Ebbot på klubben.

– Varje gång jag ropade på hunden så svarade Ebbot (artisten, reds. anm.) Det var lite förvirrande, men vi kan hantera det om det bara händer ett par gånger om året, haha.

Carlo ser fram emot nästa gång Ebbot möte Ebbot, när hunden är fullvuxen. Han är nämligen bara fem månader just nu.

gallery_large

LÄS OCKSÅ: Se när Polisskolan-stjärnan briljerar med Led Zeppelin-klassiker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA