x

Katastrof-festivalen från 1999 behandlas i kommande Netflix-serie

Katastrof-festivalen från 1999 behandlas i kommande Netflix-serie

Woodstock ‘99 skulle återigen placera ljuset på “peace and love” men allt gick snarare upp i rök, bokstavligt talat.

Den tre dagar långa musikfestivalen bokade till sig storheter som Limp Bizkit, Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine och Insane Clown Posse men kom istället för fred och kärlek förknippas med skador, bränder och våldtäkter. Den sändes dessutom ut live via MTV för världen att beskåda kaoset i realtid.

Om du tycker att Fyre Fest var kaos, så är detta nästa nivå, som Consequence Of Sound uttrycker det i sin rapport om vad som komma skall.

För händelserna kring Woodstock ‘99 är nu föremål för en TV-serie/dokumentär som kablas ut via Netflix. Personerna bakom serien, Raw, ligger sedan tidigare bakom uppmärksammade Don’t F**k With Cats. Även BBH Entertainment är kopplade till den kommande Woodstock-dokumentären och de har sedan tidigare jobbat med exempelvis Depeche Mode: Spirits In The Forest

Man har redan kommit igång med produktionen och enligt källor kan vi räkna med “den riktiga historien bakom hur tre dagar av fred, kärlek och musik försvann i lågor”.

Det spekulseras kring om Limp Bizkits sångare Fred Durst kommer att medverka. Det fanns många problem med festivalen men det hela nådde sin kulmen under sista dagen just under Limp Bizkits konsert när folk under låten Break Stuff började förstöra och tända eld på saker efter att Fred Durst uppmanat publiken att göra just det.

Hans provokation ledde till ett större upplopp bland de över 400 000 besökarna.

När serien ser dagens ljus återstår att se.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson: "Sluta ha sex med barn när du är en vuxen man!"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA