x

15 år gammal "indiebeef" får nytt ljus i Florence Valentins färska singel

15 år gammal "indiebeef" får nytt ljus i Florence Valentins färska singel

Florence Valentin återsamlades 2019 för singeln Sanningen Om Mej och en Sverigeturné. Nu har de spelat in nio nyskrivna spår som enligt ett pressmeddelande "låter både klassiskt Florence Valentin-skt och nu. Lekfullt, infallsrikt och med samma bitande samhällsanalys som förknippats med bandet från start."

I fredags kom singeln Tävla!!!.

– För 18 år sen gjorde jag nån form av intervju för första gången i mitt liv, säger bandets frontman Love Antell och fortsätter:

– Kristoffer Poppius som var journalisten jag träffade finns ju inte längre kvar här och kan inte ge sin syn på saken förstås. Ämnet halkade in på musik och politik och jag sa väl nåt i stil med att bandet Doktor Kosmos låter som SSU med replokal.

Några år senare kom Doktor Kosmos svar, låten Å Vem Fan E Du?. "En bra låt för övrigt, den ska ni lyssna på", som Love Antell påpekar i samma mejl. Florence Valentines nya singel Tävla!!! är också ett svar på Doktor Kosmos svar.

– Jag tänker att här kommer svaret cirka 15 år senare. Lite som Taubes Tango I Nizza eller Adolphsons Helga Andersson kanske. Brevväxling i långa tidsintervall med andra ord. I själva verket handlar väl texten om att bli omsprungen i livet. Jag tänkte faktiskt höra med Uje om han ville sjunga på den. Sen frågade jag honom aldrig, och vet inte om han hade ställt upp heller såklart, även om vi känner varann. Det känns hur som helst som att saken nu kan betraktas som utagerad!

Florence Valentin riktar nu in sig på att släppa ett album under november. När det blir fler konserter får tiden utvisa.

Florence Valentin startade 2002 och fick ett större genombrott året efter med EP:n Allt Dom Bygger Upp Ska Vi Meja Ner. Debutalbumet Johnny Drama släpptes 2004 och uppföljaren Pokerkväll I Vårby Gård kom 2007. Efter albumet Spring Ricco 2009 tog Florence Valentin en lång paus. Love Antell släppte under tiden två soloalbum och var med i Så Mycket Bättre.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du se den nya Håkan Hellström-dokumentären


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA