x

På Spåret presenterar årets husband

På Spåret presenterar årets husband

Nu står det klart vilka som bjuder på musiken i nästa säsong av På Spåret. Den här gången är det fem olika musikgrupper som kommer att sätta sin prägel på musiken i det populära SVT-programmet som har premiär fredag 27 november kl 20.00 i SVT1.

– Vi har ett uppställ med ”husband” som känns roligt, varierat och lyxigt. Det ser lovande ut för musiken i säsongen! säger Charles Franz, som är programmets producent i ett pressmeddelande.

Alla husband inklusive presentation från SVT hittas här:

Grupp 1: Little Dragon
(27 nov, 4 dec, 11 dec)

Little Dragon är ett elektroniskt rotat band från Göteborg. Sedan starten -96 har de släppt sex album, byggt ett internationellt följe och uppträtt i sammanhang såsom festivalen Coachella och i David Lettermans talkshow.

Little Dragons sångerska Yukimi Nagano gästade På spåret för två säsonger sedan. Nu kommer hon tillbaka med sitt band för att sätta sin prägel på hela första tävlingsgruppen.

Little Dragon är:
Yukimi Nagano – sång, percussion
Fredrik Wallin – bas
Håkan Wirenstrand – keyboards
Erik Bodin – trummor

Grupp 2: Franska Trion
(18 dec, 25 dec, 1 jan)

Med ett helt eget uttryck i en blandning av rock, blues och visa – allt levererat med total intensitet – har Franska Trion nått kultstatus på den svenska musikscenen. Sångaren och låtskrivaren Matti Ollikainen är som en demon vid tangenterna, som med sina självutlämnande texter drar lyssnaren nära sig.

Franska Trion är:
Matti Ollikainen – piano, sång
Viktor Turegård – bas
Christopher Cantillo – trummor

Grupp 3: The Hellacopters
(8 jan, 15 jan, 22 jan)

De är kungarna av det som kommit att kallas ”Action Rock”. När the Hellacopters bildades kring mitten av 90-talet var de ett motgift mot allvarstyngd rockscen, präglad av grunge och emo. Två och ett halvt decennium senare är the Hellacopters fortfarande ett älskat band, med fans över hela världen.

The Hellacopters är:
Nicke Andersson – sång, gitarr
Dregen – gitarr
Anders Lindström – keys
Dolf De Borst – bas
Robert Eriksson – trummor

Andra chansen: Rebecca & Fiona
(29 jan)

I avsnitt tio tar Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick över det musikaliska i På spåret. Denna pop- & DJ-duon har satt djupa avtryck i den svenska musikscenen i ett decennium, sedan första singeln ”Luminary ones” släpptes, och de har Grammisbelönats för sin musik.

Slutspel: First Aid Kit
(5 feb, 12 feb, 19 feb) 
Säsongen 2010 stod systrarna Klara och Johanna Söderberg för första gången på På spårets scen. Samma år släppte de också sitt första album, och resten av historien kan vi. Nu när First Aid Kit kommer tillbaka till På spåret för tredje gången så gör de det med sitt eget band.

First Aid Kit är:
Klara Söderberg – leadsång och gitarr
Johanna Söderberg – leadsång och bas

De har med sig:
Johannes Runemark - gitarr
Gustav Weber Vernét - klaviatur
Ola Gustafsson – pedal steel, banjo, mandolin
Gabriel Runemark - trummor

Årets tävlande i På spåret presenteras senare i september.

LÄS OCKSÅ: 15 år gammal "indiebeef" får nytt ljus i Florence Valentins färska singel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA