x

Internet rasar över Adeles ”kulturella appropriering”

Internet rasar över Adeles ”kulturella appropriering”

Av allt att döma så välte Adele internet med sitt senaste Instagram-inlägg, skriver Consequence Of Sound. Den brittiska sångerskan lade upp en bild på sig själv iklädd en bikini mönstrad som Jamaicas flagga och så kallade ”bantu knots” – ett traditionellt afrikanskt sätt att knyta afrohår.

Bilden lades upp i söndags, då britter i icke-coronatider brukar högtidlighålla Notting Hill Carnival – ett firande av västindisk kultur som ägt rum sedan 60-talet i Storbritannien. Adele lade upp bilden och skrev: ”Glad, vad som skulle ha varit, Notting Hill Carnival-dag, mitt älskade London”, och avslutade med två emojis i form av en brittisk och en jamaicansk flagga.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London

Ett inlägg delat av Adele (@adele)

Och internet var givetvis där för att utfärda sin dom. Allt från skämt till anklagelser om så kallad kulturell appropriering serverades på sociala medier. En twittrare skriver att "Adele Went from Rolling in the deep to Roll dem tree", en lek med en av Adels låttitlar och rullandet av marijuanacigaretter. En annan skojar om att hon har börjat säga "wagwan" (ungerfär "hur är läget?" på jamaicansk-engelska). En tredje kör full jamaicansk patois när personen skriver tweeten. Andra är betydligt mer skeptiska till hennes "jamaicanska" uppenbarelse på bilden. Se tweetarna nedan. 

LÄS OCKSÅ: Se de 10 fullaste trummisarna någonsin


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA