x

The Cure + Gorillaz = sant!

The Cure + Gorillaz = sant!

Gorillaz har en imponerande samling gäster på sitt kommande album och nu presenteras ännu ett samarbete, ett med Robert Smith.

Song Machine är ett så kallat serieprojekt i form av musik. För att fira av 20 år som band har Gorillaz portionerat ut en rad låtar, nu senast Pac-Man med Schoolboy Q som gäst. Uppföljaren blir alltså en låt med The Cures frontman som medmusiker.

Nyheten kablades ut med tweeten: “Coming up on Song Machine… It’s @RobertSmithFollow your nearest Song Machine NOW!”

Tidigare i år har Gorillaz sänt ut musik tillsammans med namn som Slowthai, Slaves, Fatoumata Diawara, Peter Hook, Georgia och Octavian.

Samtidigt som den här musikserien jobbar bandet med en 120 sidor tjock bok vid namn The Gorillaz Almanac, som bär på spel, pussel, konst och tecknade serier. Den släpps via Z2 Comics.

The Cure har i sin tur hela tre nya album på väg enligt Robert Smith.

– Jag har faktiskt förberett tre album, där två är mer avancerade, sa Smith till det mexikanska magasinet Zócalo (via NME) i december förra året och fortsatte:

– Det andra albumet innehåller mycket friare stycken och har ett starkare sound. För att kunna spela in det måste det göras live, för att fånga upplevelsen av att sätta ihop ett koncept baserat på tolkningen av stunden. Den tredje är en mer galen noiseskiva med olika aspekter och miljöer. Allt baserat på upplevelser från scecen eller situationer i livet där ljud är närvarande, men som vi är så vana vid att vi inte lägger märke till dem.

Tidigare 2019 berättade Smith att det första albumet vi kan vänta oss kommer att vara av det mörkare slaget, och tillade:

– Jag tror våra hardcorefans kommer att uppskatta det. Och det kommer förmodligen verkligen, verkligen reta alla andra. Att det vid min ålder fortfarande är jämmer och elände.

När det kommer ut är ännu oklart.

MEST LÄST: Svenska indiehjältar tillbaka – släpper sin första låt på 18 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA