x

Spotify jobbar med en karaoke-funktion

Spotify jobbar med en karaoke-funktion

Enligt Music Business Worldwide jobbar Spotify för närvarande med en karaoke-funktion, en så kallad "Spotify Karaoke Mode". 

I tisdags (7 september) tweetade ingenjören Jane Manchun Wong om Spotifys karaoke-planer och skrev bland annat att man ska kunna höja och sänka vokaler framöver.

Hon delade även en skärmdump hur funktion kan tänkas se ut i mobilen med en Rick Astley-klassiker som exempel:

NME har varit i kontakt med en talesperson för Spotify som låter hälsa: At Spotify, we routinely conduct a number of tests in an effort to improve our user experience. Some of those tests end up paving the path for our broader user experience and others serve only as an important learning. We have no further news to share at this time.”

VD:n i blåsväder

I augusti hamnade Spotify-VD:n Daniel Ek i blåsväder efter en intervju med Music Ally. I intervjun säger Ek att det allt som oftast är de missnöjda som hörs i medierna. Han hävdar att artister uttalat sig positivt om Spotify privat men att det inte finns något incitament för dem att göra detsamma i offentligheten. Han säger också att allt fler artister kan leva på pengarna de får via endast streaming.

Enligt Ek måste musiker hålla jämna steg med tiden och släppa en stadig ström av innehåll.

”Vissa artister som gjorde bra ifrån sig förr kanske inte klarar sig lika bra i detta framtidslandskap. Det går inte att spela in musik var tredje eller fjärde år och tro att det ska vara nog. De artister som lyckas idag inser att det handlar om att skapa kontinuerligt engagemang tillsammans med fansen. Det handlar om att lägga ned det arbete som krävs, om storytellingen kring albumet och om att hålla en kontinuerlig dialog med ens fans.

”Jag tror att de som inte klarar sig bra inom streamingen i huvudsak är människor som vill släppa musik på det sätt den släpptes förr”, lade Ek till.

Flera musiker har därefter kritiserat VD:n. Bland annat retweetades R.E.M.-basisten Mike Mills inlägg av David Crosby. Mills avslutade sin tweet med att be Ek att ”dra åt helvete”. Crosby kryddade den ursprungliga tweeten med att kalla Daniel Ek ”en störig girig liten skit”.

LÄS OCKSÅ: Konstig stämning – den här intervjun fallerar från början till slut

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA