x

First Aid Kit formger årets Rosa Band – "systerskap, kärlek och hopp"

First Aid Kit formger årets Rosa Band – "systerskap, kärlek och hopp"

Systrarna Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit har designat årets Rosa Band i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Bandet i slitstarkt manchestertyg symboliserar hopp, kärlek och kraft.

- När Cancerfonden frågade om vi ville formge årets rosa band var det självklart att tacka ja, vi tvekade inte en sekund, säger First Aid Kit i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Rosa Bandet är en väldigt viktig kampanj och ju mer vi kan bidra till cancerforskningen desto bättre. Med vårt rosa band vill vi belysa känslan av samhörighet och bandet som flätar oss samman. Det handlar om systerskap, kärlek och hopp. Att ha någon att hålla i handen när du är ute på ny, osäker mark. Den tryggheten betyder allt.

gallery_large

Duon går in på mer hur de tänkte kring designen:

– Manchester känns enkelt och trendigt, samtidigt som det är väldigt retro. Det blir en blandning av då och nu som känns tidlös, och det är precis så som vi vill att vår musik ska vara. Bandet symboliserar hopp, kärlek och kraft! Att finna styrka i svåra tider och mitt i starka känslostormar. Att bära bandet är att visa att man bryr sig och att vi går tillsammans i kampen mot cancer.

gallery_large

Johanna och Klara förlorade sin mormor i cancer när de var tonåringar och nyligen även deras morbrors fru.

– Vi är otroligt stolta över att First Aid Kit designar Cancerfondens rosa band. Att de med sin fantastiska musik, kreativa uttryck och personliga historia är med och bidrar till årets Rosa Bandet-kampanj. Vi är övertygade om att Johanna och Klara med sitt enorma engagemang kommer stärka årets kampanj och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Rosa Bandet-kampanjen genomförs under oktober månad för 18:e året i rad. Syftet är att samla in pengar till svensk cancerforskning och sprida kunskap om cancer.

LÄS OCKSÅ: Spotify jobbar med en karaoke-funktion


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA