x

Lisa Miskovsky släpper stark och personlig video – "känslan av maktlöshet som förälder"

Lisa Miskovsky släpper stark och personlig video – "känslan av maktlöshet som förälder"

Lisa Miskovsky släppte sitt senaste album Bottenviken hösten 2019 efter en lång vår- och sommarturné i Sverige, följt av en julshow som sträckte sig hela december. Därefter kom COVID-19 med allt vad det innebar med inställda gig och så vidare.

Lisa planerar nu släppet av en akustisk EP med versioner av några av låtarna från albumet inklusive livevideor, men vill först följa upp och åter-aktualisera sitt mycket hyllade och viktiga sommarprat 2019 där hon berättade om hur det är att vara förälder till ett barn som brottas med en funktionsnedsättning som sitter på insidan. 

Sommarpratet fick otroligt mycket feedback från andra föräldrar som hört av sig med en otrolig tacksamhet över att hon talade så ärligt och öppet om sin situation. Lisa har i sommar spelat in och filmat en musikvideo till singeln från 2019; Run For Cover och i den så har hon valt att låta sina båda barn vara med och bjuda in till en mycket personlig video.

– Det var en gemensam tanke, de båda håller på med dans och teater och gör egna filmer, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Den här videon visar min uppväxt då jag tidigt flyttade hemifrån och rörde mig från mörka platser till ljus och min tillflyktsort, naturen i Norrland ... skogen, älvarna och havet. Att beröra känslan av maktlöshet som förälder, att inte kunna ge råd eller hindra sorg ifrån att tränga in i livet vid tidig ålder, var något jag ville skriva om ... belysa ... Livet innehåller minst ett krossat hjärta, svek av vänner, kärlek och naturen ... naturen som en ram runt alltihop. Generation till generation ...

Hon berättar vidare om den här lilla filmen som gjordes tillsammans med regissören Rasmus West.

– Vi begrav oss till Luleå för att börja vår resa längst E4:an. Han förstod precis vilken känsla jag ville åt och sen avslutade vi filmen i Umeå i den studio på Glasögern, vid havet, där jag också spelade in Run For Cover. Den enda låt jag skrivit helt i mitt huvud, utan att ta en enda ton.Platinasäljande världsartisten Lisa Miskovsky har haft många hitlåtar i Sverige. Hennes största Lady Stardust var också en radiohit i Europa, särskilt i Tyskland och Storbritannien. 

Lisa Miskovskysframgång spänner både över hennes eget artisteri och en stor internationell låtskrivarkarriär. Hon hade bland annat den ursprungliga idén och skrev texterna till Shape Of My Heart inspelad av Backstreet Boys och har skapat musik med kända personer som Max MartinRami Yacoub och Joakim Berg, för att nämna några.

LÄS OCKSÅ: Här är riffen du bör skippa – om du besöker musikaffär


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA