x

Hör The Wannadies första låt på 18 år

Hör The Wannadies första låt på 18 år

Idag 11 september släpper legendariska swindie-bandet The Wannadies sin första nya låt på 18 år.

Can’t Kill The Musikk är en sprudlande popsång som enligt ett pressmeddelande påbörjades 2002, till en tänkt uppföljare till Before And After, som aldrig blev klar. Nu återsläpps nyss nämnda album på vinyl med den alldeles nyligen färdigställda låten som bonus (tillsammans med en liveinspelning av My Home Town gjord i just bandets hemstad, Skellefteå).

– Musik är den starkaste konstformen, säger bandets sångare och gitarrist Pär Wiksten i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Försök stänga av ljudet när du ser en film, försök gifta dig utan den eller försök pausa ett band. Du kan inte stoppa den.

The Wannadies slog igenom på bred front med sitt tredje album Be A Girl 1994, som bland annat innehöll You And Me Song – en av få låtar från ett icke-brittiskt band som verkligen gjorde avtryck i britpoppens Storbritannien och som fortsatt att vara en kultklassiker och bröllopsfavorit fram till dags dato.

Fler hitsinglar som Shorty, Friends och Hit följde under andra hälften av 90-talet och bandet turnerade världen över med stora framträdanden på Glastonbury, Roskilde och Carling-festivalen som milstolpar. 2002 släpptes Before And After, bandets sjätte och senaste album, som återsläpps på vinyl via Startracks 18 september.

Då pressmeddelandet menar att Before And After är just bandets "senaste" och inte "sista" så kanske vi kan hoppas på nåt mer framöver ...

Lyssna på den nya låten här:

MEST LÄST: Musikhistoriens 20 bästa trumintron


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA