x

Presidentsonen bekräftar – stjärnan rökte gräs på Vita husets tak

Presidentsonen bekräftar – stjärnan rökte gräs på Vita husets tak

Det har varit något av en vandringssägen, det att countryartisten Willie Nelson rökte gräs med presidenten Jimmy Carters son på Vita husets tak. Nu visar det sig att det inte bara var en vandringssägen, utan att det är sant, skriver Consequence Of Sound.

Nelson skrev om händelsen i sin självbiografi från 1988. Men i en ny dokumentär med titeln Jimmy Carter: Rock & Roll President berättar ex-presidenten att det var en av hans söner som hängde med Nelson på presidentbostadens tak och rökte gås.

Även Chip Carter, den medskyldige sonen, bekräftar historien i Los Angeles Times. Han ska ha följt med Nelson upp på taket den 13 september 1980. Nelson uppträdde i Vita huset den dagen och under en rast erbjöd sig Chip att ta med artisten upp på övervåningen.  

– Vi bara fortsatte uppåt tills vi kom upp på taket, säger han. Där lutade vi oss mot flaggstången och tände på. Vita Huset är utformat som navet i Washington och gatorna är dess ekrar. De flesta gatorna går mot Vita Huset. Man kunde sitta där och se all traffik komma mot en. Det är en riktigt trevlig plats där uppe.

Nelson är en känd marijuanaförespråkare. För några år sedan fick han en julklapp av en annan gräsentusiast, ingen mindre än Snoop Dogg. Se gåvan nedan. 

 

LISTA: 18 mästerverk till livealbum

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA