x

Här hyllas Daddy Boastin med graffitimålning

Här hyllas Daddy Boastin med graffitimålning

För två veckor sedan avled den 61-årige Winston Errol Barbour i cancer. Mer känd var han under sitt Daddy Boastin

Boastin fungerade som något av The Latin Kings femte medlem. Han svarade också för ett gäng samarbeten, där antagligen hans sejour med Teddybears Sthlm var den mest framträdande.

Nu har ett gäng entusiaster och konstnärer under ledning av bland andra hiphopaktivisten Ametist Azordegan sett till att en stor minnesmålning av den svenske ikonen har målats. Konstnärerna är Felix den lycklige, Seksie och Adam Augustsson

Målningen finns att beskåda i det berömda Snösätra industriområde i Rågsved i Stockholm. Se Ametists foton av verket nedan.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är den efter två veckors engagemang. Minnesmålning till DADDY BOASTIN som gick bort nyligen. Målarna är: @felix_denlycklige, #Seksie och @augustssonadam. Projektledare är: jag, @ligisden och med stor hjälp av @life.stylesthlm. Tack @snosatra för att området finns. Tack @roezillah, @therealkingkam också. Folk står redan och fotar väggen och pratar om honom. En småbarnsfar sjöng på en låt för att förklara för sin tjej vem Daddy Boastin var. Det är det här som är meningen... det finns många i Sverige vars arv och påverkan på kulturen är stor, men som inte får det utrymme och en rättvis runa med rätt bekräftelse för vad de gjort och betytt. I Sverige finns liksom två olika länder som inte kommunicerar med varann. Vilken tur då att där etablissemanget sviker så finns gatukulturen, gatufolk som rycker in och balanserar ut, och en plats som @snosatra. Det krävdes EN fråga en gång för att alla DIREKT skulle hoppa på projektet. Ingen funderade ens. Sånt här är naturligt för gatukulturens folk. Gatan finns där. Alltid. Det känns tryggt att gatan är DÄR. Och @snosatra är alltså inte en plats för bara grafittikulturen, det är en plats som demokratiserar. Målningen gjordes med blessing av hans barn, och personer ur hans tidigare musikgrupper. Ni kan besöka målningen och pay respect. På måndag 14/9 kl 16 tänds det marschaller vid den. Den är precis rakt fram när man kommer in i området. Ps. Ni kan ta de här bilderna och sprida som ni vill. Kolla min story för behind the scenes.

Ett inlägg delat av Swedish Juice (@swedishjuice)

BLOGG: En legendar inom svensk kultur är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA