x

Facebook förbjuder livestreamad musik – som du själv inte äger

Facebook förbjuder livestreamad musik – som du själv inte äger

Livestreamade spelningar har blivit en allt viktigare inslag för artisterna i och med coronasituationen. Men det har rått vissa oklarheter när det kommer till livestreamad musik på Facebook, sedan nyheten kom att sajten får nya regler den 1 oktober.

Så här lyder ett av det sociala nätverkets regler:

”Du får inte använda videor på vår produkt för att skapa en musiklyssnarupplevelse. Vi vill att ni ska kunna njuta av videor upplagda av familj och vänner. Om du ändå med videos skapar en musiklyssnarupplevelse för dig eller för andra kommer dina videor blockeras och din sida, profil eller grupp kan komma att raderas. Detta gäller även live.”

Enligt en talesperson för Facebook som den brittiska tidningen NME talat med så kommer detta inte påverka artister som använder deras sajt för att livestreama spelningar eller dela sin egen musik.

Om man lägger upp musikinnehåll som ägs av någon annan så kommer ens inlägg således att blockeras. Detta kan försvåra situationen för exempelvis DJ:s, som sällan eller aldrig själva äger den musik de spelar på en livestream. Eller göra det svårare för coverlåtar att kunna livestreamas.

Enligt talespersonen är reglerna främst till för att få användare att inte lägga upp videor med musik i som de inte äger upphovsrätten till.

LÄS OCKSÅ: Här hyllas Daddy Boastin med graffitimålning

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA